CNSC anulează o nouă licitație pentru gunoiul Brașovului. Contractul pe 8 ani...

CNSC anulează o nouă licitație pentru gunoiul Brașovului. Contractul pe 8 ani este de peste 800 de milioane de lei!!!

0 64

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a emis o decizie prin care a anulat cea de-a doua licitaţie pentru atribuirea pentru 8 ani a contractului de ridicare a gunoiului menajer de la populaţie şi persoane juridice

Această a doua licitaţie pentru colectarea deşeurilor menajere de la populaţie a fost lansată în 28 august 2019. Valoarea estimată a contractului, cu o durată de 8 ani, este de 836.831.800 de lei, inclusiv TVA (176,92 milioane de euro). Procedura a fost contestată de alte firme intersate.

În prezent, colectarea deşeurilor din municipiul Braşov este realizată de Asocierea Comprest şi Brai-Cata.
Totuşi, nu este exclus ca în perioada următoare Brai-Cata să iasă din schemă, având în vedere că Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) a făcut un audit, iar primarul Braşovului a declarat în urmă cu mai bine de o săptămână că este posibil ca acest operator să îşi piardă licenţa.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea a declarat publicației ,,Buna ziua Brașov” că nu a fost primită încă şi motivarea deciziei. 
Aşteptăm motivarea, pentru a vedea ce trebuie făcut mai departe. Trebuie să vedem care sunt aspectele ce trebuie îmbunătăţite în ceea ce priveşte procedura de atribuire”, a explicat reprezentantul municipalităţii braşovene.
Acesta a mai spus anularea licitaţiei nu va afecta ridicarea deşeurilor menajere, având în vedere că Primăria Braşov a semnat un contract valabil până în anul 2021, care poate fi reziliat în momentul în care se finalizează licitaţia pentru concesionara acestui serviciu.
Amintim că aceste contracte  se derulează pe baza unor contracte încheiate în 2005 şi prelungite prin hotărâri de CL Brașov.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.