Comuna Cristian – în topul celor mai bogate cinci comune din România

Comuna Cristian – în topul celor mai bogate cinci comune din România

0 137

Conform publicației Capital, în topul celor cinci comune unde romanii duc o viata lipsita de griji este și localitatea Cristian din judetul Brașov. Deşi are  puţin peste 4.000 de locuitori, – spun ceil de ca Capital ,,cei din Cristian par să fi descoperit cum să facă treabă, având  şcoală modernă, străzi asfaltate şi case cochete. Iar reuşita li se datorează şi edililor locali care au înţeles ce înseamnă să lucrezi în slijba cetăţeanului şi au ştiut să atragă fonduri europene şi guvernamentale, dar şi bani de la agenţii economici.
Astfel că, 70% din bugetul de peste 5 milioane de euro, pe 2018, al comunei vine din impozitele plătite de companii.
La care se mai adaugă 7.600.000 de euro, bani europeni.
Pe lângă investitori, la Cristian ajung şi foarte mulţi turişti, chiar dacă turismul este unul mai mult de tranzit, decât local, autorităţile încearcă să găsească soluţii care să îi atragă şi să îi mulţumească pe cei care ajung aici”

O alta comuna aflată în top cinci comune cu cel mai ridicat de trai este Petreşti din Satu Mare  căreia i se mai spune şi „Mica Germanie“ iar în ultimii trei ani a fost desemnată cea mai curată şi bine gospodărită comună din judeţ. Autorii articolului spun că arată ca un oraş cochet, are o şcoală modernă, cămin de bătrâni şi zonă de agrement.
Edilii au amenajat chiar şi un parc industrial, în cadrul căruia oferă facilităţi pentru investori. Toate, cu bani europeni.

Localitatea Ciugud aflată la doar 12 kilometri de Alba Iuli are 3000 de locuitori și deține recordul național de absorbție a fondurilor europene:16 milioane de euro în ultimii 10 ani.

Ultima comună introdusă în acest top provine din  județul Timis.Este vorba de Dumbravița, localitate ce are în constructțe o sală polivalenta, un centru de afaceri inaugurat in urma cu doi ani, este inconjurata de sase benzinarii, iar un metru patrat pentru un teren intravilan ajunge si la 140 de euro.

Comuna despre care vorbim are cel mai ridicat nivel de trai din Romania, deoarece majoritatea milionarilor din Timisoara sunt mutați acolo.

Eleine şi Martin sunt primii olandezi care s-au mutat la Richis. În anii ’90  trăiesc zeci de nemţi, francezi, olandezi, italieni, elveţieni, lituanieni şi americani. I.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.