Consilierii locali ai PSD nu vor majorarea taxelor de căsătorie

Consilierii locali ai PSD nu vor majorarea taxelor de căsătorie

0 69

După 8 ani în care cuantumul taxelor de oficierea căsătoriilor a rămas neschimbat, Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor a luat decizia de a le majora

După 8 ani în care cuantumul taxelor de oficierea căsătoriilor a rămas neschimbat, Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor a luat decizia de a le majora. Aleşii social democraţi spun că nu vor vota proiectul şi vor propune chiar eliminarea taxelor.

Propunerea SPCLEP este ca de la 1 ianuarie 2019 taxa de oficiere a căsătoriilor într-o zi de sâmbătă să crească de la 130 la 150 de lei, în timp ce oficirea unei căsătorii în ziua de duminică s-ar putea scumpi de la 270 la 320 de lei.
Pentru a face poze sau filma la cununia civilă se va plăti 40 de lei faţă de 30 cât costă în prezent iar taxa de urgenţă pentru eliberarea documentelor s-ar putea dubla de la 100 la 200 de lei.
Consilierii locali social democraţi au anunţat că nu vor susţine proiectul.

Potrivit Alexandrei Crivineanu, alte municipiile mari din România precum Cluj, Bucureşti, Sibiu sau Timişoara nu percep nici un fel de taxă pentru căsătoriile oficiate în week-end.

Social democraţii spun că bugetul şi mai ales excedentul bugetar al Municipiului Braşov permit eliminarea acestor taxe sau măcar îngheţarea lor.

Vifor Rotar

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.