Dascălii au muncit întrega săptămână să pregătească clasele

Dascălii au muncit întrega săptămână să pregătească clasele

0 73

Profesorii au revenit la lucru şi simulează în cele mai mici detalii cum se va desfăşura procesul de învăţământ începând din 11 septembrie. Cel mai greu a fost pentru învăţători care, pentru a le oferi elevilor amintiri frumoase, lucrează de zor la amenajarea claselor

Încă nu începuse şcoala, dar în bănci a fost forfotă mare! Nu elevii au fost cei care au fremătat ci dascălii, care le-au pregătit celor mici decoruri primitoare pentru prima zi de cursuri.
Profesorii au revenit la lucru şi simulează în cele mai mici detalii cum se va desfăşura procesul de învăţământ începând din 11 septembrie.
Cel mai greu a fost pentru învăţători care, pentru a le oferi elevilor amintiri frumoase, lucrează de zor la amenajarea claselor.
Clasa albinuţelor, a buburuzelor, sau a minionilor. Sunt doar câteva exemple de clase de la şcoala gimnazială nr. 6 din Braşov în care aşa cum se întâmplă în toate unităţile şcolare cadrele didactice s-au mobilizat pentru a-i primi pe elevi aşa cum se cuvine.
Pe bănci au fost aşezate manualele şcolare, pe pereţi au fost lipite planşe şi afişe cu teme din programa şcolară. Pe doamna Marina Adela, ajutată şi de profesoara de educaţie fizică, am găsit-o decupând de zor la orarul în formă de girafă cu care speră să-i cucerească pe cei mici.
„Cream un ambient plăcut pentru viitorii şcolari care vor veni în clasa I şi sperăm să vină cu plăcere în aşa spus palatul hărniciei şi al cunoaşterii; noi fiind albinuţe spunem că venim în stup să muncim cu drag şi spor”, spune doamna învățătoare Marina Adela.
Aproape că nu există clasă în care cei mici să nu găsească luni şi o surpriză dulce.
Doamnele ştiu că în acest fel fac contactul cu şcoala mult mai plăcut.
Deschiderea anului şcolar va avea loc luni când elevii sunt aşteptaţi să revină la clase.

Vifor Rotar

COMENTARII