Din 2019 Isărescu pleacă de la conducerea BNR! Nici-o pagubă!

Din 2019 Isărescu pleacă de la conducerea BNR! Nici-o pagubă!

0 47
O știre aproape uitată, este de anul trecut, a fost reluată acum cateva zile de către Canalul tv B1, că de la anul guvernatorul BNR ne va părăsi, nu va mai ocupa această funcţie. Știrea nu a mai fost reluată.
Mugur Isărescu (are 70 de ani, și de mai mulți ani cumula pensia cu salariu, alte îndemnizații și bonusuri), guvernatorul BNR, a declarat luni, 7 mai 2018, într-o conferinţă de presă, ca nu va mai ocupa postul și va pleca.

Este un anunț care vine după aproape 29 de ani în fruntea Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu rezistănd tuturor presiunilor politice pe o funcție care a influențat în mod radical economia României.

Anul 2019 este de fapt și momentul în care lui Isărescu îi expiră (în luna iunie a.c.) actualul mandat în fruntea instuției, iar prin declarația de anul trecut acesta anunță că nu va mai cere Parlamentului să fie validat pentru un alt mandat. Sigur actuala coaliție de la guvernare nu îl va mai acorda.

Mugur Isărescu este singurul guvernator post-decembrist al BNR, fiind în fruntea instituției imediat după Revoluția. Acesta a fost și premier al României între 1999 și 2000 și a candidat fără succes în alegerile prezidențiale din anul 2000 (a luat mai puțin de 3%).

Acel anunț a venit în contextul criticilor puternice lansate de PSD și Guvern la adresa BNR și a guvernatorului, o situție care se repetă an de an. Acum tela este ROBOR, Politica cursului de schimb, OUG taxa pe lăcomie.

Vlad T.

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.