Doamna Rozi, un suflet mare de la Hospice, s-a pensionat

Doamna Rozi, un suflet mare de la Hospice, s-a pensionat

Mălina Dumitrescu, director programe Hospice Casa Speranţei Braşov, a dezvăluit şi deviza doamnei Rozi : „De la mine nu pleacă niciodată nimeni plângând!”

A fost sărbătoare la Hospice Casa Speranţei. Doamna Rozi, aşa cum o ştiu toţi cei care calcă pragul Fundaţiei, a avut parte de un eveniment surpriză. După un sfert de veac alături de pacienţii şi echipa Hospice, Rozalia Dreguş a ieşit la pensie pentru a sta alături de familie. Promite, însă, că se va întoarce aici, chiar şi ca voluntară.
Ani bun a fost magazioner şef la o uzină în Tractorul. În 1992 a ajuns la Hospice, care funcţiona pe atunci într-un imobil pe strada Poarta Şchei, după ce s-a împrietenit cu o asistentă din Marea Britanie.
Între timp, echipa de la Hospice a ajuns de la 5 persoane la peste 100, iar numărul pacienţilor îngrijiţi a crescut şi el considerabil. Doamna Rozi a fost recepţioneră, dar şi omul bun la toate. Îşi aminteşte şi acum cum în anii 90 a gătit pentru 65 de persoane, venite şi din Marea Britanie, printre care Ducesa de Norfolk, şi cum a avut emoţii o săptămână. N-ar schimba nimic din toate experienţele trăite la Hospice, chiar dacă au fost şi dureroase. De-a lungul anilor, a trăit momente extraordinare la Hospice, dar cea mai mare bucurie a ei venea tot de la pacienţi.
„Când bolnavii spun, când află că e ziua mea de naştere şi spun – Doamna Rozi, vă doresc sănătate şi multe bucurii. Păi, ce-ţi trebuie mai mult?”, îşi aminteşte cu emoţie doamna Rozi.
După un sfert de veac alături de pacienţii Hospice, a decis că este timpul să fie alături de familia ei.
„Am un soţ foarte iubitor, foarte super fain şi avem o căsnicie super fericită; acum are nevoie de mine şi am zis că acum trebuie să fiu cui el, altfel aş mai fi rămas încă 20 de ani”
Cei care au fost alături de doamna Rozi ştiu de acum că îi vor duce dorul.
Gabriela Tokes, directorul Departamentului strângere de fonduri Hospice Casa Speranţei Braşov, recunoaşte că Rozi i-a învăţat ce înseamnă Hospice, ce înseamnă să ai răbdare, ce înseamnă să ştii să îi asculţi pe cei care se îndreaptă cu încredere că Hospice le va alina suferinţa.
Mălina Dumitrescu, director programe Hospice Casa Speranţei Braşov, a dezvăluit şi deviza doamnei Rozi : „De la mine nu pleacă niciodată nimeni plângând!”.
La ceas festiv, echipa Hospice i-a oferit doamnei Rozi flori şi multe daruri, iar proaspăta pensionară promite că va reveni, chiar şi ca voluntară la instituţia căreia i-a dedicat un sfert de secol de viaţă.

Vifor Rotar

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.