Dr. Florin Orțan, candidatul PSD la Primăria Brașov

Dr. Florin Orțan, candidatul PSD la Primăria Brașov

1 39

În sfârșit, printre ultimele partide parlamentare care și-au anunțat candidatul pentru funcția de primar al Brașovului este PSD. Nu putem spune ca este vorba de o lansare în varianta tradițională, ci de un eveniment restrâns, cațiva colegi mobilizați pe „terasa” unui bloc.
Candidatul, o persoană cunoscută în lumea medicală brașoveană, chirurgul cardiolog, senatorul Florin Orțan. De la „Centru”, la eveniment nu a fost prezent nici președintele interimar Marcel Ciolacu nici alt vice sau secretar general. A participat președintele interimar al Senatului României, Robert Cazanciuc. Lipsa prezentei conducerii centrale este o dovada a nivelului extrem de slab al prestației actualei conduceri a PSD Brașov.

Lista PSD pentru CL este deschisă de Lucian Pătraşcu, iar cea de la CJ de Marian Rasaliu.
După ce numele său a fost promovat pe corturile din oraș, fără să fi fost prezentat oficial ca reprezentant al PSD în cursa electorală pentru Primăria Braşov, medicul Florin Orțan a fost anunţat miercuri oficial, drept candidat al partidului.

Conform propriilor declarații, Florin Orțan a spus că a accceptat propunerea de a candida pentru că în perioada cât a fost senator (din 2016) s-a familiarizat cu administrația și a înțeles că este important ca un politician să dea dovadă de onestitate și profesionalism. De asemenea el a promis că în calitate de primar, va respecta ceea ce a învățat ca medic: să fie disponibil la orice oră, dar și să fie un „slujbaș al cetățeanului”.   
Declarațiie celor care au participat la eveniment pot fi urmărite video aici.

În lipsa unei conduceri consistente, urmare a disputelor interne din Barițiu Nr. 1, extrem de furtunoase în ultimele zile, publicarea listei consilierilor locali și județeni a fost blocată. Suspiciunile de blat ale unor membri din conducerea județeana a PSD Brașov, sunt confirmate de prezenta pe lista de consilieri județeni a fosului PD-ist, Marian Rasaliu (confirmat ca omul primarului G. Scripcaru), susținut de Dunca pentru funcția de preș. a C.J.

LIVE PSD își prezintă candidatul pentru Primăria Brașov

Informațiile noastre au fost confirmate de Marius Dunca care declara: „Lista de candidați pentru Consiliul Local Brașov va fi deschisă de Lucian Pătrașcu. În ceea ce privește Consiliul Județean Brașov, Marian Rasaliu este candidatul pentru funcția de președinte al CJ, dar va ocupa și prima poziție pe lista de aleși județeni propusă de noi”.
In lipsa unei transparențe absolut firești în selecția candidaților pentru cele doua structuri de consilieri, la evenimentul de miercuri nu s-a dezvăluit numele candidaților, ci doar s-a spus că lista va fi deschisă de fostul consilier local Lucian Pătraşcu, cel care a demisionat în 2018 din CL pentru a deveni secretar de stat în Guvernul Dăncilă.
Singurul criteriu care a fost făcut public pentru a fi prezent pe lista pentru Consiliul Local, sună cam așa în explicația oferită de liderul Marius Dunca: „toţi cei de acum, care au muncit până acum”. Nimic mai mult. In cei patru ani atat la Județ cat si în consiliul municipal, prezenta consilierilor PSD a fost formală, fără vlagă, anostă, departe de ce înseamnă Opoziție si cu multe acuzații de …blat.
Curios, contrar uzanțelor, pe această listă pentru CL nu se va regăsi însă și candidatul la postul de primar al Brașovului, Florin Orţan.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.