Edilii vor stabili cantitatea de gunoi din contractele operatorilor din Poiana Brașov

Edilii vor stabili cantitatea de gunoi din contractele operatorilor din Poiana Brașov

0 62

Situaţia contractelor de salubritate ale operatorilor din Poiana Braşov va fi rezolvată în această săptămână. Asociaţia de Turism Poiana Braşov va avea o întâlnire cu reprezentanţii Primăriei pentru a găsi soluţii în care agenţii economici să plătească serviciile de salubrizare

Situaţia contractelor de salubritate ale operatorilor din Poiana Braşov va fi rezolvată în această săptămână. Asociaţia de Turism Poiana Braşov va avea o întâlnire cu reprezentanţii Primăriei pentru a găsi soluţii în care agenţii economici să plătească serviciile de salubrizare. Situaţia s-a creat după ce municipalitatea a descoperit că sunt hoteluri, restaurante şi societăţi comerciale din Poiana Braşov care nu au contracte de salubritate sau au contract la o valoare foarte mică, precum cele ale unei persoane fizice.

În luna septembrie, municipalitatea a curăţat lacul din Poiana Braşov, care devenise un fel de groapă de gunoi a zonei. Muncitorii au găsit de toate: resturi de materiale de construcţii, WC-uri, saltele, gresie, faianţă şi tone de gunoaie. În plus, pădurea din jurul staţiunii era mereu plină de gunoaie, deşi era igienizată constant.
Municipalitatea a început o monitorizare a agenţilor economici din zonă şi a descoperit că 23 de societăţi comerciale din Poiana Braşov nu au contracte de salubrizare.

Alte 18 persoane fizice autorizate şi întreprinderi individuale sunt în aceeaşi situaţie.
Multe din firmele care au contract de ridicare a deşeurilor, declară foarte puţin gunoi sau chiar deloc.

Municipalitatea anunţa încă de săptămâna trecută că va urma o întâlnire cu operatorii.
Şi Asociaţia de Turism Poiana Braşov, care include aproximativ 30 de agenţi din cei peste 60 din Poiana, aşteaptă această întâlnire.
Roxana Cojocea, Asociaţia de Turism Poiana Braşov, este de acord că trebuie să existe reguli, toate lumea să le respecte şi crede că în Poiană vor fi aplicate măsurile care au fost luate şi în centrul istoric, cu cantităţi minime pe care operatorii vor trebui să le treacă în contractele de salubritate.
Cei care nu vor să încheie contracte ar putea rămâne fără autorizaţia de funcţionare iar Poliţia Locală va putea chiar demara suspendarea activităţii economice.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.