Educaţie high-tech la Şaguna în laboratorul virtual

Educaţie high-tech la Şaguna în laboratorul virtual

0 201

La Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”, elevii navighează prin istorie, geografie sau biologie în laboratorul virtual. Cu 10 maxi-tablete conectate wireless la un videoproiector și 6 perechi de ochelari pentru realitatea virtuală, șaguniștii pătrund în materie într-o formă mult mai incitantă decât predarea clasică

La Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”, elevii navighează prin istorie, geografie sau biologie în laboratorul virtual. Cu 10 maxi-tablete conectate wireless la un videoproiector și 6 perechi de ochelari pentru realitatea virtuală, șaguniștii pătrund în materie într-o formă mult mai incitantă decât predarea clasică. Elevii sunt cei care se ocupă de găsirea şi instalarea aplicaţiilor.
La ora de biologie, saguniştii pot face o fascinantă plimbare prin corpul uman. La geografie, pot străbate continentul de la un cap la altul; la istorie se pot plimba prin timp, de la lumea antică până în prezent sau pot hălădui prin Univers, printre planete.

Şi geometria se face prin joacă în laborator. Chimia are şi ea o aplicaţie ultraperformantă, care permite elevilor să viualizeze reacţiile chimice.
Aşa decurg orele la „Şaguna”, pe 10 maxi-tablete conectate wireless la un videoproiector; pentru a intra în lumea virtuală, copiii se folosesc şi de 6 ochelari VR.
Lecţiile sunt trimise gratuit pe grupul de whatsapp sau încărcate direct pe youtube iar elevii sunt cei care se ocupă de găsirea şi instalarea aplicaţiilor.

Potrivit profesorului de matematică Cătălin Ciupală, coordonatorul proiectului, elevii implementează tehnologia pentru că încep să caute pe internet cum se folosesc ochelarii, cum se leagă la computere sau cum se conectează o tabletă la un alt device.
Laboratorul pune foarte mult accent pe implicarea activă a elevilor. Potrivit profesorului Ciupală, sistemul educaţional trebuie să se plieze pe modul de a gândi al elevilor; cu cât va face asta mai repede, cu atât va fi mai bine pentru întreaga societate
Laboratorul de realitate virtuală a fost implementat cu finanţare de la Fondul Ştiinţescu şi prin sponsorizări, de la firmele din Braşov. Conducerea Colegiului Şaguna îşi doreşte ca, în viitor, să extindă conceptul şi în alte clase.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.