Emil Nestor s-a impus în prima etapă a Campionatului Naţional de Viteză...

Emil Nestor s-a impus în prima etapă a Campionatului Naţional de Viteză pe Traseu Montan, de la Cheile Grădiștei

0 20

Pilotul bucureştean Emil Nestor a bifat un nou record de timp în etapa inaugurală a sezonului de Viteză în Coastă 2020, dominând autoritar ambele zile de concurs.

Deși a doua manșă de concurs s-a desfășurat imediat după o ploaie torențială, Nestor s-a descurcat excelent și timpul său total de 03:41,504 după cele două urcări i-a asigurat o victorie clară în runda inaugurală a acestui sezon. Locul 2 la Cupa Cheile Grădiștei powered by Total a fost obținut in extremis de campionul național de raliuri Simone Tempestini. Pe podium s-a mai clasat Radu Benea. Campion anul trecut la Debutanți, timișoreanul a concurat cu un Mitsubishi Lancer Evo8 RS și a impresionat atât în prima manșă, când a fost asfaltul uscat, cât și în cea de-a doua. Marele perdant al vremii rele, pe lângă Mihai Leu, a fost Octavian Ciovică. La bordul noului Radical SR8, brașoveanul a avut al doilea timp al zilei de sâmbătă, iar în prima manșă de concurs de duminică și-a păstrat poziția. Ploaia i-a dat însă planurile peste cap și l-a privat de primul podium la open din carieră, încheind în cele din urmă pe 9. S-a mulțumit în schimb cu poziția secundă la CN/E2-SC.

La echipe, victoria a revenit celor de la RWD Racing Team (Nestor, Mirea, Stoian), în timp ce Rally Dream Team a fost pe doi cu Szabo, Ciobotaru și Cozma, conform site-ului oficial al Federației Române de Automobilism Sportiv, www.fras.ro.

Foto rallyphoto.ro

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.