Epuizați fizic, trei turiști au fost salvați de jandarmi și salvamontiști, în...

Epuizați fizic, trei turiști au fost salvați de jandarmi și salvamontiști, în Masivul Făgăraș

0 48

Sâmbătă dimineața, în jurul orei 5,45, trei persoane care se aflau în Munții Făgăraș, au solicitat ajutorul salvatorilor montani, după ce și-au dat seama că nu-și pot continua drumul din cauza epuizării fizice. Imediat, șase jandarmi montani de la postul din Sâmbăta și patru salvamontiști au pornit în căutarea lor.
Cele trei persoane au fost găsite, de echipa de salvare, la o distanță de aproximativ 15 minute de cabana Turnuri, unde își doriseră să ajungă, pornind din orașul Victoria, echipați corespunzător, dar epuizați fizic din cauza dificultății traseului și fără a necesita îngrijiri medicale. Salvatorii le-au adus alimente și ceaiuri calde pentru a-și recăpăta energia. Apoi, turiștii, unul din Brăila și ceilalți doi din București (tată și fiu), au fost ajutați să coboare în siguranță de pe munte și au fost conduși până în Victoria, la mașinile personale. Intervenția a durat până la ora 13.00.
Au plecat pe la 17.00 din Victoria, pe Valea Arpașului și s-au oprit la 1.00 noaptea, pentru că se rătăciseră. Aveau rezervare la cabană. Erau echipați corespunzător, dar unul dintre cei trei, minor (14 ani) era epuizat”, au spus reprezentanții jandarmilor.
D.D.

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.