Evaluarea de la clasa a IV-a 2018 începe marți

Evaluarea de la clasa a IV-a 2018 începe marți

​Evaluarea elevilor de clasa a IV-a începe marți, 15 mai 2018. Prima testare va fi la Limba romana, va dura 60 de minute, timp în care copiii vor avea de rezolvat subiecte de dificultate medie. Evaluarea se va desfășura în clasa în care elevii învață în mod normal. Miercuri, copiii de clasa a IV-a vor da evaluarea la Matematică. Rezultatele nu vor fi trecute în catalog, ci le vor fi comunicate părinților pentru a ști care este nivelul copilului în fața unor subiecte făcute de Ministerul Educației, la finalul învățământului primar.

Elevii de clasa a IV-a susțin săptămâna viitoare evaluarea de la finalul clasei. Potrivit calendarului de evaluare pe 2018, marți 15 mai elevii vor da evaluarea la Limba română, miercuri 16 mai va fi evaluarea la Matematică, iar joi 17 mai se va desfășura evaluarea la Limba maternă.

Model de subiect de evaluare la Matematica – clasa a IV-a
Calendarul Evaluării Naționale de la finalul clasei a IV-a 2018
15 mai 2018:   Limba romana
16 mai 2018:   Matematica
17 mai 2018:   Limba materna

Scopul evaluării este de a vedea în ce măsură elevii de clasa a IV-a cunosc, la finalul ciclului primar, elementele de bază prevăzute de curriculumul școlar la Română și la Matematică. Pe de altă parte, părinții află astfel dacă sunt probleme de învățare la copil și cum le pot remedia pe durata vacanței de vară, dar pot și compara ce a făcut învățătoarea cu copilul în cei 2 ani care s-au scurs de la evaluarea la clasa a II-a.

Pentru copil, această testare este și o modalitate de a simula în siguranță condițiile unui examen. Evaluările de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a nu se trec în catalog, au fost introduse prin Legea educației din 2011 și sunt organizate la nivel național din 2014. Până la introducerea acestor testări, primul moment în care elevii se confruntau cu condițiile unui examen național, cu subiecte făcute de altcineva decât profesorii de la clasă și cu o evaluare standardizată era abia la finalul clasei a VIII-a – când susțineau chiar examenele de Evaluare Națională.

COMENTARII

  1. […] Mai 15, 2018 0 1 ​Cotidianul nostru a publicat ieri informatia legata de evaluarea elevilor de clasa a IV-a începe azi (marți, 15 mai 2018). Prima testare va fi la Limba romana, va dura 60 de minute, timp în care copiii vor avea de rezolvat subiecte de dificultate medie. vezi aici articolul: Evaluarea de la clasa a IV-a 2018 începe marți […]