Evenimentul de admitere a Brașovului în Cartea Recordurilor a stârnit interes

Evenimentul de admitere a Brașovului în Cartea Recordurilor a stârnit interes

0 108

Cu o zi înainte de Ziua Internațională a Cărții și pentru a sărbătorii Centenarul Marii Uniri, brașovenii și turiștii și-au dat întâlnire în centrul istoric al Brașovului, pentru a forma cel mai mare lanț de oameni care citesc și a pentru a doborî astfel recordul mondial, consemnat în India, unde au fost înregistrate, într-o astfel de ipostază, peste 3072 de persoane. Organizatorul manifestării este Asociația C’Art Fest, reprezentată de Alexandru Crețu, care ne-a spus că evenimentul a stârnit un inters și sunt șanse ca Brașovul să intre în Cartea Recordurilor.
Începută la ora 12,30, acțiunea de la Brașov a strâns într-o oră și jumătate, peste o mie de cititori, care au rostit la microfonul instalat în Piața Sfatului, o frază din cunoscutul roman Desculț, de Zaharia Stancu. Textul a fost oferit de organizatori, iar fiecare participant a primit şi o brăţară pentru înregistrare. De asemenea, fiecare participant a fost înregistrat într-un tabel, atît înainte, cît şi după citirea textului.
Persoane de toate vârstele au participat la acțiune, formând o coadă apreciabilă, pentru a se înscrie și a ajunge la microfon dar și pentru a schimba idei și chiar și cărți, în timpul de așteptare.
Coada s-a întins pe Republicii, până în Piața Sfatului. Cei care au deschis manifestarea au fost prefectul Brașovului, Marian Rasaliu, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea și viceprimarul Mihai Costel, care au rostit primii, la microfon, textele înmânate de organizatori.
Evenimentul de la Brașov a fost filmat, iar înregistrarea, împreună cu semnăturile participanților vor fi trimise la Cartea Recordurilor, care, după studierea materialelor trimise se va pronunța, în legătură cu omologarea unui nou record.
Organizatorul evenimentului s-a bucurat de sprijinul Primăriei Brașov, iar partener principal a fost Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, partener care, pe lângă implicarea în organizare, a participat cu studenții săi, îmbrăcați în uniforme. De asemenea, Corona Brașov a participat cu mulți sportivi juniori.
D.D.

COMENTARII