Fanfara „Musik Ministerium”, în premieră la Oktoberfest

Fanfara „Musik Ministerium”, în premieră la Oktoberfest

0 63

La evenimentul din perioada 7 - 17 septembrie, care va avea loc în zona fostului stadion municipal vor fi prezenţi, pentru prima dată, cei din Fanfara „Musik Ministerium”. Băieţii poartă pantaloni din piele, scurţi, iar fetele Dirndl – hainele de sărăbătoare la festivităţile din Alpii austrieci

La evenimentul din perioada 7 – 17 septembrie, care va avea loc în zona fostului stadion municipal vor fi prezenţi, pentru prima dată, cei din Fanfara „Musik Ministerium”. Băieţii poartă pantaloni din piele, scurţi, iar fetele Dirndl – hainele de sărăbătoare la festivităţile din Alpii austrieci. Trupa are doar muzicieni profesionişti şi, în ultimii ani, a avut multe apariţii în străinătate, în diferite oraşe din Brazilia, Japonia, China, Vietnam şi Suedia.
Pe lângă aceştia, revin pe scena Oktoberfest şi invitaţii ediţiilor anterioare. Rocky 5 este, în acest an, la a patra participare la Oktoberfest România. Publicul germano-american a fost încântat la Oktoberfest-urile din Huntington Beach (California), „German-Fest” în New Ulm (Minnesota), New Glarus, Milwaukee (Wisconsin) si „BrauHaus” din Chicago (Illinois).
Repertoriul formatiei constă într-un mix de muzică folclorică austro-germană, precum şi hit-uri ale anilor 80, 90, dar şi actuale.
Klaudia & Die Burzenland Party Band, prima trupă braşoveană cu repertoriu pentru Oktoberfest, va fi la eveniment, la fel ca şi Trupa 6, band-ul „de suflet” al festivalului, compozitorii şi interpreţii Imnului Oktoberfest.
Şi Baletul Operei din Braşov va fi din nou prezent pe scena Oktoberfest, pentru a aduce în faţa publicului un adevărat spectacol, care îmbină talentul şi graţia cu o condiţie fizică deosebită. În acest an baletul va avea o coregrafie specială. Membrii trupei vor imita atmosfera unei berării germane autentice.
Nelipsiţi an de an din parada Oktoberfest şi de pe scenă, concertele celor din Fanfara Burzenland animă publicul şi o vor face şi în acest an.

Vifor Rotar

COMENTARII