Fără liste de așteptare la CAS Brașov pentru dispozitive medicale

Fără liste de așteptare la CAS Brașov pentru dispozitive medicale

0 42

Aproximativ 2100 de pacienți, unii dintre ei pe listele de așteptare din 2016, au intrat sau vor intra în curând în posesia deciziilor cu care își pot ridica ortezele, aparatele auditive sau alte tipuri de proteze

Casa Judeteană de Asigurări de Sănătate Brașov a eliminat listele de așteptare pentru persoanele care solicită dispozitive medicale. Aproximativ 2100 de pacienți, unii dintre ei pe listele de așteptare din 2016, au intrat sau vor intra în curând în posesia deciziilor cu care își pot ridica ortezele, aparatele auditive sau alte tipuri de proteze.
Casa de Asigurări de Sănătate a judeţului Braşov a emis deciziile aferente solicitărilor pentru dispozitive medicale depuse până la începutul lunii noiembrie.
Brașovenii care au depus cereri pentru aprobarea achiziției de încălțăminte ortopedică, dispozitive pentru deficiențe de vedere, orteze sau diferite tipuri de proteze au primit informări să intre în posesia lor.

Prioritate au avut copiii și dispozitivele cardiologice dar și cele necesare aparatului digestiv. „Politica de asigurare a dispozitivelor medicale se duce spre urgențe”, sune Sorin Melinte, președinte CJAS Brașov.

Anul trecut au fost emise aproape 5300 de decizii de aprobare pentru procurarea de dispozitive medicale destinate recuperării unor deficiențe organice și funcționale. Anul trecut, bugetul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Braşov a fost de 946.621.010 lei, în creştere cu 21,5% faşă de 2017.

Vifor Rotar

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.