Generalul Stănculescu a condus o lovitură de stat cu un picior în...

Generalul Stănculescu a condus o lovitură de stat cu un picior în gips.
Ponta ce a „condus” când și-a pus piciorul in ghips in Turcia? O farsă…

0 106

A delegat în locul său de prim-ministru – pe nashu-său, vicele Oprea adică, pentru un… interimat de trei zile desi nu avea  dreptul să facă această delegare nici măcar pentru o oră…. Numai preşedintele ţării avea acest drept. Și cand te gandesti ca dl. PONTA este sau… era si doctor in Stiinte Juridice! Abia  după… mai mult de trei zile Ponta i-a cerut preşedintelui să desemneze un prim-ministru interimar… Iar dacă interimatul  dura mai mult de 45 de zile, preşedintele avea dreptul să desemneze chiar un alt premier. Atunci Ponta putea să se opereze fara griji şi mai târziu...

Dacă a ales să o facă …mai devreme, de ce a decis asta? Ponta ştia mai bine ca noi… Iar dacă ştia, este normal să acţioneze preventiv. Să prevină, adică, prăbuşirea imaginii României?  Imaginea sa personală se prăbuşise deja… Generalul Oprea a spus-o tranşant: “Dacă aş fi în locul lui Victor Ponra, mi-aş prezenta demisia”! Dar nu era, vroia sa fie…. Finul Ponta era, însă, chiar în locul lui Ponta şi dacă şi-ar fi dat demisia, ar fi pierdut şansa de a fi reales preşedinte al PSD, la apropiatul Congres care l-a ales pe Dragnea. Se pare că şi aşa avea mari dificultăţi în partid, dat fiind că PSD-ul…lui Dragnea nu-l mai dorea nici pe Oprea, nici pe Ponta…

Problema e că tocmai Ponta nu putea să-i dea preşedintelui ocazia de a numi… Iohannis il putea numi atunci chiar şi pe…blajinul antrenor Nicolae Dica. Dacă i-a dat preşedintelui această ocazie, înseamnă că Ponta nu mai putea, de fapt, să facă ce ar fi doritDNA.

Cândva, vom afla în concret de ce nu mai putea,… Până atunci, Ponta nu ar fi dorit să se întoarcă în funcţia de premier … dacă  n-ar fi mai rea opţiunea,  pentru imaginea lui Ponta. Curând după această întoarcere ar fi izbucnit mai vechiul scandal Ponta-Rompetrol-Kazahstan …si  Iohannis ar  fi fost liber să numească un tehnocrat în fruntea unui guvern al sau.

Atunci… altă situaţie:  alegeri anticipate, sau nu ? Abia această situaţie nouă va fi una în care Iohannis ar fi devenit preşedintele pe care şi l-a dorit. Orice spectator lucid al scenei politice poate şa-si de acum seama că forţele active în PSD nu-şi doreau această poziţie a preşedintelui.
Dar ce mai pot ele face dacă Ponta avea de făcut recuperări medicale… 46 de zile? Să-l suspecteze că a făcut, de fapt, o recuperare politică …dirijata de Binom si „prietenul Coldea-Maior? Nici măcar n-ar fi adevărat: adevărat ar fi că a făcut o disperată (şi, poate, inteligentă…) încercare de recuperare juridică. Tot s-a ales cu ceva!

COMENTARII