Guvernul a decis acordarea a 1,4 miliarde pentru primării. Peste 30 de...

Guvernul a decis acordarea a 1,4 miliarde pentru primării. Peste 30 de localități din județul Brașov pe lista beneficirilor!

1 63

Săptămâna a început pentru Guvernul Dăncilă cu o… ședință. Pe ordinea de zi aprobarea alocării a 1,4 miliarde lei pentru mai multe localități. Au beneficiat aproape 1600 de localități care urmează să primească sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.
În nota de fundamentare a hotărârii se arată că: “În urma centralizării machetelor completate și transmise de unitățile administrativ-teritoriale a rezultat un necesar solicitat de acestea în sumă de 8,5 miliarde lei, din care pentru secțiunea de funcționare 4,7 miliarde lei, iar pentru secțiunea de dezvoltare 3,8 miliarde lei.
Rezultă că suma totala solicitată de unităţile administrativ-teritoriale este mai mare cu cca. 7 miliarde lei decât suma de 1,469 milioane lei aprobată conform Ordonanța Guvernului nr.12/2019 şi care este posibil de repartizat”.

Lista unităților administrativ-teritoriale și sumele pe care le vor primi primăriile din județul Brașov.

La stabilirea alocărilor propuse a se repartiza pe fiecare unitate administrativ-teritorială s-a avut în vedere cu prioritate asigurarea cheltuielilor de funcționare, respectiv:

  • cheltuieli de personal, inclusiv drepturile asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav, indemnizațiile lunare ale persoanelor cu handicap, prevăzute la art. 42 alin. (4) din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și cele aferente sistemului de protecție a copilului și centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap de la nivelul județelor;
  • bunuri și servicii pentru întreținerea unităților de învățământ și pentru cele aferente sistemului de protecție a copilului și centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap de la nivelul județelor;
  • alte naturi de cheltuieli urgente necesare în anul 2019, a căror efectuare nu poate fi amânată.

COMENTARII

  1. Cautam un articol despre Tarlungeni si uite ce am gasit PSD-istii aloca unei primarii conduse de un liberal 1.2 milioane de lei, mai mult ca la un oras sau la alti primari social-democrati. Oare cum se traduce chestia asta? Au fost interesante articolele cu acel control al Curtii de Conturi. Cam mare dezordinea la Tarlungeni!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.