Guvernul maghiar este criticat des de opozanții săi, că bagă prea mulți...

Guvernul maghiar este criticat des de opozanții săi, că bagă prea mulți bani în Ținutul Secuiesc și că ar trebui investit în alte domenii.

0 40
Cea mai criticată investiție pe această linie a guvernului maghiar este sistemul de academii sportive din Ținutul Secuiesc: Academia de Box, Academia de Hochei și Academia de Fotbal.
Mulți oameni din Ungaria sunt de părere, că aceste investiții ar trebui să fie făcute nu de guvernul maghiar, care pregateste astfel teren fertil pentru a-si spori numarul de voturi „recezate”pentru FIDESZ , ci cel român.
Această academie din urmă,apruta discret, a fost descoperită nu de mult de către www.gsp.ro, care notează că puțină lume știe că din banii Ungariei la Miercurea Ciuc s-a dezvoltat o academie de fotbal, în care s-au investit în jur de 11 milioane de euro, iar facilitățile sunt printre cele mai moderne din România.
Astfel, după Academia Ovidiu (Viitorul) și București (FCSB), a răsărit o a 3-a Academie de fotbal, la Miercurea Ciuc si Sf. Gheorghe, amandoua ultradotate.
 
 
Site-ul îl citează pe președintele academiei, Szondy Zoltán:
“Mulțumită fondurilor primite din Ungaria am făcut o academie de fotbal, care acoperă zona Harghita-Covasna, dar mai avem subcentre și la Mureș și în alte locuri. Avem cam 10 subcentre. Se formează copii între 5 și 14 ani. Cei mai buni ajung la noi în academie”.
Legat de rezultatele academiei Szondy a adăugat:
“Proiectul Academiei de la FK Csikszereda este finanțat de Guvernul din Ungaria, însă echipa trăiește pe banii primăriei din Miercurea Ciuc. Clubul s-a dezvoltat mult în ultima vreme și a ajuns să dea 15 jucători la naționalele României și Ungariei.”         
Întrebat despre academie, Gică Hagi a declarat: ”Toată stima pentru unguri, care sprijină sportul la un nivel european.”
Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.