Handbalistele Coronei au câștigat un nou meci amical; urmează două partide în...

Handbalistele Coronei au câștigat un nou meci amical; urmează două partide în Ungaria

0 81

Echipa de handbal Corona Braşov a câştigat şi cel de-al doilea meci jucat, vineri, la Braşov cu CSM Roman. Handbalistele antrenate de Costică Buceschi şi Dragoş Dobrescu au învins cu scorul de 37-27 (18-13). Pentru Corona au marcat: Neagu 7, Tiron 5, Tîrcă 4, Chiper 4, Tomescu 3, Bloj 3, Hotea 3, Tătar 2, Ciuciulete 2, Chiricuţă 2, Popa 2, Bucur 1.
La finalul partidei de vineri, antrenorul Costică Buceschi a declarat că este mulţumit de cele două jocuri, mai ales că fetele au alergat foarte mult, exact cum şi-a dorit, şi au înscris foarte multe goluri de pe contraatac : ”Au fost două meciuri de reintrare în atmosfera jocurilor, două teste utile, în care am reuşit să alergăm mult, să înscriem multe goluri pe contraatac, au apărut şi câteva inexactităţi, dar eu cred că sunt normale. Mă bucur că toate fetele sunt sănătoase şi că la meciurile următoare să o avem şi pe Eliza, care astăzi nu a jucat. Ne aşteaptă un turneu foarte greu în Ungaria, acolo unde vom întâlni echipe din prima ligă, cu multe jucătoare străine care vin de la Mondial. Sperăm ca acolo să vedem adevăratul potenţial. Mai este timp până la primul meci oficial, dar vrem ca atunci când începe campionatul să fim pregătiţi sută la sută. Cred că ce a dat mai mult elan şi mai multă încredere jucătoarelor, acolo unde victoria a fost concludentă. E drept, faptul că am primit punctele luate la masa verde, înapoi, a contat, pentru că acum suntem foarte aproape de zona fruntaşă a clasamentului. Primele jocuri vor fi cu echipe din faţa noastră sau din apropierea noastră, dar sperăm să strângem cât mai multe puncte pentru a ne îndeplini obiectivul.”.
Preşedintele clubului, Liviu Dragomir a spus, de asemenea, că este bucuros să vadă atâta poftă de joc la fete : „S-a văzut pofta de joc, au fost mult mai detaşate fiind doar meciuri amicale, Sunt convins că la reluarea sezonului vom avea altă faţă. A contat foarte mult că ne-am luat şi punctele înapoi. În acest moment suntem pe o poziţie foarte bună, la trei puncte de locul doi şi am convingerea că în 2018 vom arăta altceva”.

În primul meci, Corona Braşov a câştigat cu scorul de 35-23 (18-14) împotriva celor de la CSM Roman. Pentru Corona au marcat: Tîrcă 7, Chiricuţă 5, Tiron 4, Chiper 4, Popa 3, Hotea 3, Creţu 2, Ciuciulete 2, Neagu 2, Bucur 1, Bloj 1 şi Tătar 1. 

Pentru echipa brașovenă urmează alte dispute amicale, de verificare : pe 19 decembrie cu Universitatea Cluj, pe 21-22 decembrie, în Ungaria, cu Fehervar şi Budaors.

D.D.

COMENTARII