IAR Ghimbav culoar excelent – exclusivitate cu Airbus şi liber la contracte...

IAR Ghimbav culoar excelent – exclusivitate cu Airbus şi liber la contracte cu Bell

0 70

Directorul IAR Ghimbav Neculai Banea consideră că modeului IAR H215M este cea mai bună soluție pentru industria aeronautică românească dar și pentru alți clienți din toată lumea

Contractul exclusiv cu Airbus nu împiedică IAR Ghimbav să lucreze şi pentru americani. Prin semnarea contractului cu francezii, IAR devine contractorul principal pentru elicopterul H215M pentru orice comandă viitoare din partea Ministerului român al Apărării dar şi alte piețe. Acordul va crea aproximativ 6.300 de locuri de munca directe si indirecte in România. Colaborarea exclusivă nu înseamnă însă că IAR Ghimbav nu continuă negocierile cu alte companii pentru alte categorii de aparate.
Anul trecut în aprilie Airbus Helicopters au decis să colaboreze în realizarea unui nou model de elicoper, un superpuma modul H 215.
Principiile care au stat la baza contractului încheiat marți la Paris au fost însă stabilite de acordul inițial din 24 august 2017 semnat la București în prezența președinților Franței și României.
Directorul IAR Ghimbav Neculai Banea consideră că modeului IAR H215M este cea mai bună soluție pentru industria aeronautică românească dar și pentru alți clienți din toată lumea.
Contractul de colaborare exclusivă este doar pentru categoria de mediu greu susțin reprezentanții IAR. În continuare sunt deschise posibilitățile ca alți parteneri industriali să colaboreze cu IAR pentru alte tipuri de elicoptere. Banea susține că programele Bell și Airbus sunt diferite și se pot realiza concomitent.

„Exclusivitatea se referă la această clasă de elicoptere mediu greu. Deci vom colabora doar cu Airbus Helicopters. Pentru alte modele de elicoptere, din alte categorii, putem avea alți parteneri industriali. Pentru elicopterul de atac discutăm cu Bell în continuare și nu este nici o problemă ca IAR -ul să fie implicat și în fabricarea elicopterului de atac AH-1Z Viper”, a declarat Neculai Banea, directorul general IAR Ghimbav.

IAR colaborează cu francezii din 1970. De 15 ani cele două companii sunt parteneri în compania Airbus Helicopters Romania, un centru specializat în servicii de mentenanță și reparații pentru o gamă variată de elicoptere civile și militare din România și din alte țări.

Vifor Rotar

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.