În România se lansează o Campanie despre necesitatea vaccinării copiilor

În România se lansează o Campanie despre necesitatea vaccinării copiilor

Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România până vineri este de 8.017, în creștere cu 370 față de săptămâna trecută, când erau raportate 7.647, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).
Cele mai multe cazuri — 1.214 — au fost înregistrate în județul Timiș, 1.109 — în Caraș Severin, 999 — în Arad, iar cele mai puține în Maramureș — 2, Botoșani — 3, Vrancea și Constanța — câte patru.
Au fost înregistrate 31 de decese.
Cele 31 de persoane care au murit din cauza rujeolei erau din: Timiș — 8, Arad — 6, Dolj — 6, Caraș Severin — 3 și câte una din județele Bihor, Cluj, Călărași, Satu Mare, Vaslui, Galați, Mureș și din București.
Trebuie mentionat ca s-au înregistrat cazuri de rujeolă în toate cele 41 de județe, conform sursei citate.

Ministerul Sănătăţii va începe săptămâna viitoare o campanie prin care va încerca să îi convingă pe părinţi să îşi vaccineze copiii.radiojurnal

La şedinţa de guvern de ieri, premierul Mihai Tudose a vorbit despre necesitatea informării, despre importanţa imunizării copiilor împotriva unor boli grave.
Mihai Tudose: Împreună cu presa din România, cu tot ceea ce înseamnă mijloc de comunicare, să stabiliţi un procedeu prin care să înţeleagă toţi românii că trebuie să fie vaccinaţi copiii! Nu se poate aşa ceva! Să înţeleg că vaccinurile le avem, dar nu reuşim să ajungem cu ele la destinatari.
Potrivit unei statistici prezentate de premierul Mihai Tudose, peste 120 de mii de copii nu sunt vaccinaţi împotriva rujeolei, iar alţi 80.000 nu sunt imunizaţi împotriva poliomielitei.

Campanie Radio România despre necesitatea vaccinării copiilor

Radio România va începe de asemenea de luni şi până pe 28 iulie o campanie de informare a părinţilor despre necesitatea vaccinării copiilor.

În acest ciontext, RRA, Antena Satelor, Radio România Cultural şi Radio România Regional vor informa populaţia on-air şi on-line cu privire la imunizarea şi la impactul acesteia asupra sănătăţii publice.

Vor fi trecute în revistă riscurile la care sunt expuşi cei nevaccinaţi, efectele secundare, motivele pentru care unii părinţi nu vor să îşi vaccineze copiii şi necesitatea adoptării unei noi legislaţii în privinţa vaccinării.

COMENTARII