Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va judeca în continuare Dosarul „Cetăţuia”

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va judeca în continuare Dosarul „Cetăţuia”

0 164

Procesul prin care municipalitatea braşoveană a solicitat retrocedarea Cetăţuii de pe Dealul Straja va fi judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Procesul prin care municipalitatea braşoveană a solicitat retrocedarea Cetăţuii de pe Dealul Straja va fi judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Marţi a fost admisă cererea formulată de către unul dintre petenţi, acţionar la firma care are încă în proprietate monumentul istoric.

Practic, Înalta Curte s-a pronunţat asupra admiterii judecăţii recursului iar nu asupra fondului.
Dacă Înalta Curte menţine deciziile instanţelor inferioare, nu are niciun motiv să nu procedezi astfel, Cetăţuia ajunge la Ministerul Culturii, care poate decide să o păstreze sau să o dea în administrare Primăriei Braşov. Si o astfel de hotarâre este mai bună decât situția actuala avand în vedere starea monumentului și indiferenta de care a dat dovada foștii proprietari față de starea Cetatii care a inceput să se degradeze tot mai mult. Practic de la reparatiile reaalizate in urma cu aproape trei decenii nu s-a mai facut nimic.
Înalta Curte nu a stabilit încă următorul termen. Procesul prin care municipalitatea a solicitat retrocedarea monumentului istoric a început din 2015.

În luna octombrie a lui 2016, în primă instanță, judecătorii Tribunalului Brașov au decis că obiectivul trebuie să treacă în proprietatea statului român, iar la judecarea apelului, magistrații Curții de Apel Brașov au menținut decizia și au respins cererea Primăriei.

Vifor Rotar & Vald T.

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.