„Încă e cool să-l citeşti pe Eminescu” – un omagiu adus poetului...

„Încă e cool să-l citeşti pe Eminescu” – un omagiu adus poetului naţional de IT-işti!

0 115

O spun liceenii de la Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil”; reîntorşi din vacanţă, IT-iştii i-au adus un omagiu poetului naţional, a cărui zi de naştere – 15 ianuarie – a devenit şi Ziua Culturii Naţionale

O spun liceenii de la Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil”; reîntorşi din vacanţă, IT-iştii i-au adus un omagiu poetului naţional, a cărui zi de naştere – 15 ianuarie – a devenit şi Ziua Culturii Naţionale.
„Eminescu, poet naţional şi universal” a fost titlul sub care au fost reunite diversele activităţi dedicate astăzi lui Mihai Eminescu. Prezentări, recitări din versurile poetului, dar mai ales repere biografice au fost pregătite în cadrul întâlnirii.
Potrivit Nicoletei Moise, profesor de limba şi literatura română C.N. de Informatică „Grigore Moisil”, studiul biografic sau ceea ce au propus cadrele didactice, întoarcerea la autor, îi ajută pe elevi să înţeleagă şi opera.
Chiar dacă partea biografică nu mai este atât de pregnantă în manuale, elevii cunosc detalii despre poet, dincolo de ce li se spune la ore. Şi chiar le place să citească Eminescu.
„E cool să citeşti Eminescu, dacă eşti tânăr. Orice elev care reuşeşte să vadă valoarea în poezie, va vedea valoarea şi-n Eminescu, ale cărui versuri transmit sentimente pe care le trăim cu toţii” este părerea unui licean de la „Moisil”
„Eminescu e ceva aparte, deoarece aduce un nou suflu literaturii noastre; deşi el este considerat de critica universală ca un romantic întârziat, el este puternic influenţat de filosofia lui Schopenhauer şi alţi mari filosofi europeni” consideră un alt coleg.
De ziua lui Mihai Eminescu, activităţi dedicate poetului naţional au fost organizate în toate unităţile de învăţământ din ţară.

Vifor Rotar

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.