Intrebări şi contre peste podul luat de ape de la Budila

Intrebări şi contre peste podul luat de ape de la Budila

0 87

Senatorul USR Allen Coliban a trimis mai multe adrese către autorităţi şi aşteaptă un răspuns legat de cauzele prăbuşirii podului de cale ferată dar şi de gestionarea situaţiilor de urgenţă în judeţul Braşov

Senatorul USR Allen Coliban a trimis mai multe adrese către autorităţi şi aşteaptă un răspuns legat de cauzele prăbuşirii podului de cale ferată dar şi de gestionarea situaţiilor de urgenţă în judeţul Braşov. Prefectul Marian Rasaliu promitea presei ieri dimineaţă un răspuns până la prânz, dar nu l-a mai trimis nici măcar la încheierea programului.
Senatorul Allen Coliban reproşează lipsa de promptitudine în transmiterea informaţiilor legate de starea vremii la Braşov. Parlamentarul USR chestionează felul în care autorităţile braşovene au acţionat sâmbătă, 30 iunie, în cazul barajului pe Tărlung de la Săcele, în ziua codului roşu de inundaţii, când apa din baraj a ajuns şi pe DN 1 A.
„Din informaţiile pe care le am, autorităţile au decis să deschidă cele trei deversoare de apă mari, până atunci fiind doar golirea de fund operaţională, iar cele 3 deversoare de apă mari au creat un volum de aproximativ 100 şi ceva 150 de metri cubi pe secundă un debit care a fost deversat pe Valea Tărlungului, contribuind la impactul pe care l-au avut asupra podului şi asupra zonei inundate”, spune Allen Coliban.Senatorul USR contrazice declaraţii făcute de prefectul Braşovului în legătură cu podul de la Budila, ale cărui ruine le-a inspectat la câteva ore după ce podul a fost luat de ape. „Când a fost întrebat despre prăbuşirea podului, a spus că e un pod care ar fi avut o perioadă de viaţă de 50 de ani, cumva era normal să cadă. Nu, nu e normal, mai ales că nu putem vorbi despre o astfel de perioadă de viaţă pentru o infrastructură de cale ferată”, spune Coliban.
Ieri dimineaţă, prefectul judeţului Braşov, Marian Rasaliu, promitea mass-media până la prânz detalii legate de acţiunile autorităţilor.
Punctul de vedere promis de prefect nu a mai ajuns, însă. Prefectul Marian Rasaliu i-a sugerat, în schimb, senatorului Allen Coliban să vină şi el în teren, atunci când sunt situaţii de urgenţă.

Vifor Rotar

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.