Iubire, bibelou de porțelan / Să nu te spargi …te țin în...

Iubire, bibelou de porțelan / Să nu te spargi …te țin în geam!

0 211

Regele Mihai I, pe când era un…foarte tinerel plingacios ,alintat Mihăiţă, a dat „de… fofoloancă sub directa îndrumare aexperimentatului său tătic Carol II. Aventurile erotice ale tatălui său, mai ales „frumoasa” relaţie cu Duduia Lupescu, au fost adevărate pilde morale pentru puberul prinţ. O mare iubire a fost Yvonica, menţionată în cele 4 volume de Jurnal ale regelui Carol al II-lea.  Relatia acestora, consemnata in jurnalul regelui Carol al II-lea, s-a consumat intre anii 1937-1939 si s-a incheiat abrupt, in iulie 1939. Deh, dragoste de adolescent fără minte…

Relaţia cu Yvonica e dominată, în mod clar, de aprigele sale dorinţe carnale, tatăl consemnând, cu oarece grijă, starea fiului, ca în însemnarea ce se referă la ziua de duminică, 5 iunie 1938: “Mihăiţă, foarte agitat, a voit-o cu orice preţ pe Yvonica; n-a avut noroc, s-aaranjat pentru astă-seară”. A doua zi Carol scria, ca o confirmare: “Seara, cinema (…) Mihăiţă fiind ocupat,… împlinindu- i-se dorul de ieri, cu Yvonica”. (puberul de 17 ani „trăgea la rame” n.a. :)). Prinţul trăieşte cu  mare pasiune, subjugat de iubirea pentru Yvonica.Lupeasca şi Carol II sesizează faptul că Mihăiţă a luat-o razna şi încearcă să-l despartă de girl-friend.
Au loc negocieri între Duduia Lupescu, pe de o parte, şi Yvonica, pe de alta (ca între curve autentice n.a.). “A constatat că nu poate fi vorba de iubire din partea ei faţză de Mihăiţă.  Şi el, bietul băiat, îşi făcea iluzii”, scrie
regele în exerciţiu, la 18 iulie 1939, menţionând totodată că Yvonica refuză să scrie o scrisoare de adio, aşa cum i se ceruse.
În 24 iulie 1939,consemneaza: “Yvonica a dat scrisorile cerute şi i s-a depus la bancă dota de 2.000.000 lei”. Cum salariul stabilit în acea vreme pentru un senator sau un deputat era de 15.000 de lei pe lună, Yvonica s-a ales cu 133 de salarii de parlamentar român, la nivelul anului 1939. Bani daţi de catre STAT pentru „serviciile”  amantei  majestăţii sale, de către contribuabilul român !

Urmează apoi pasiunea nebună pentru Irina (Lulu) Malaxa. Părea vrăjit de bruneta zveltă, cu profil grecesc, de camee. Tinerii au devenit foarte repede de nedespărţit, erau văzuţi adeseori în aceeaşi maşină, dar şi la hipodrom, pe terenul de tenis sau la bazinul de înot. Prinţul a început să-şi invite iubita la castelul Peleş din Sinaia. Ajungeau acolo cu maşina favorită a lui Mihai, un Alfa Romeo care putea atinge şi 120 kilometri pe oră. Presa vremii a relatat că Mihai a rugat-o pe Lulu să-l însoţească la o vânătoare de lupi, iar ea a dat curs acestei invitaţii. Mihai era îndrăgostit lulea, îi cânta iubitei la pian piese din Bach, Brahms, Mozart şi Debussy… L’amour, toujour :).

Dacă Regele Carol II şi Malaxa,doi cartofori notorii, păreau mulţumiţi de idila copiilor, nu acelaşi lucru se putea spune şi despremama prinţului Mihai, prinţesa Elena, care-şi dorea o parteneră cu sânge albastru pentru unicul său fiu. Regele Mihai a fost influenţat decisiv să răcească şi să rupă relaţia cu Lulu Malaxa de către cele două femei care i-au marcat viaţa, mama sa, Elena, prinţesă de Grecia şi mătuşa sa, prinţesa de Spoleto, ulterior ducesă de Aosta. Antipatia constantă a acestora pentru Lulu Malaxa a fost foarte bine ambalată în „raţiunile de stat” potrivit cărora un rege avea datoria să caute să întemeieze o familie cu o femeie de rangul său …Mihăiţă îşi mai foloseşte farmecele şi într-o ciudată şi scurtă relaţie cu Nerissa Bowes Lyon, in urma careia, la 28 noiembrie 1939, in Manastirea Sinaia, s-ar fi nascut fiul acestora, care traieste sub numele de… Dieter Stanzeleit.
La peste sapte decenii distanta, acest pretins fiu, ce a trait aproape toata viata cu numele de Dieter Stanzeleit, vrea sa isi dovedeasca ascendenta regala… Stanzeleit, care are si cateva acte aparent oficiale, ce par convingatoare, sustine de decenii ca e rodul iubirii dintre Mihai si Nerissa, cu doi ani mai mare decat monarhul roman, care chiar s-ar fi casatorit, dupa spusele lui Stanzeleit, la 7 septembrie 1939, la primaria din Azuga.

Tot în jurul lui 1939,chipeshul Mihaiţă mai face o victimă: actrita italiana, celebra in epoca, Mariella Lotti. Cei doi se cunoscusera în Bucuresti si Mariella a stat mai multe luni in Capitala, pentru a fi aproape de iubitul sau. Nevoita sa plece in Italia, pentru a onora mai multe contracte, Mariella i-a scris nenumarate scrisori de dragoste Regelui Mihai, care nu i-a raspuns cu aceeasi afectiune. “Prima lor intalnire a avut loc pe 19 octombrie 1939. Mariella Lotti, vedeta unei trupe italiene aflate in turneu in Romania, dadea o prima reprezentatie de gala la teatrul regal din Bucuresti. Din loja sa, Mihai de Romania n-a slabit-o din ochi… Saptamana urmatoare, pe 25 octombrie, ziua in care implinea 18 aniMihai a obtinut, favor special, autorizatia de a-i prezenta pe Mariella Lotti si pe tovarasii sai Curtii Regale a Romaniei. A dansat toata seara cu ea. Idila se afla abia la inceput… “Odata incheiate reprezentatiile trupei in Romania, Mariella nu s-a… mai intors la Roma. S-a instalat intr-un luxos hotel al Capitalei si a locuit acolo timp de doua luni. In fiecare dimineata, Mihai de Romania o lua cu masina in lungi plimbari”, scria jurnalul France Dimanche. In 1944, cand a revenit la Bucuresti, pentru a se intalni cu Regele Mihai, Mariella Lotti a jucat intr-o coproductie romano-italiana, „Escadrila alba”.
Dar Majestatea sa …cam afemeiat de felul sau , avea deja o altă amantă ,Dolly Chrissolegos, alintata „Dodo” ,pe care o întâlni pe Dolly  în vara anului 1942, la o serbare de noapte în grădina Palatului Regal. Printr- o ironie a soartei, Dolly era roşcată ca Duduia Lupescu… Roşcată, albă, cu ochi mari şi verzi . Avea 20 de ani  era în toată strălucirea ei. «Cine este?», întrebă Mihai. «Este nevasta unui fost traficant. S-a măritat la 16 ani. El era funcţionar la telefoane şi era nitel…comunist, câştigă mulţi bani cu germanii.  Ea avea deja de amant pe un colonel de cavalerie… «Numele ei?». «Dolly Chrissolegos». Puţin după asta, Ea se numea «Dodo» pentru rege”, se scrie în articolul “Tragicul şi sentimentalul destin al regelui Mihai al României” din revista franţuzească Cavalcade.
Serviciile o banuiau pe Dolly ca era “omul sovieticilor” , infiltrata in anturajul regelui pentru a-i influenţa deciziile, tocmai în sprijinul comuniştilor. Si in acest caz,cand a fost informat, Mihai a sistat relatia . “La 23 august,se pare ca  «Dodo » ii  spusese regalului său amant „cum este cel mai bine…” .  Când soseşte  la Bucuresti Armata Roşie, ţara era deja de partea Aliatilor!. Se poate spune si caDodo  îşi făcuse datoria ! Relaţia regelui cu frumoasa grecoaica Dolly a durat până în noiembrie 1947, când Mihai o intalneste la Londra, la nunta viitoarei regine a Marii Britanii, Elisabeta a II-a, pe Ana de Bourbon-Parma, viitoarea lui soţie.
Aceeasi revista mentioneaza atitudinea reginei-mamă: “Regina Elena se nelinişteşte. Mihai rezistă noilor ocupanţi (n.r. – sovieticilor şi, implicit, comuniştilor români). «Dodo» încurajează reconcilierea (…) Regina-mamă decide să sfârşească cu ceea ce este în ochii ei «politica lui Dodo». «Tu trebuie să rupi cu această femeie. Ea joacă pe cartea ruşilor, contra noastră». «Ea mi-a jurat că a rupt cu amicii ei comunişti şi eu o cred!», răspunde Mihai.:) «Această creatură te pierde. Goneşte-o! Căsătoreşte-te cu Margareta a Angliei (n.r. – sora mai mică a viitoarei regine Elisabeta a II-a a Marii Britanii) sau cu Charlotte a Belgiei. Sovieticii nu vor mai îndrăzni nimic contra ta. Margareta e încântătoare, Charlotte, de asemenea, frumoasă şi fină ca mama sa, biata Astrid»Regele Mihai nu vrea să audă nimic. «Dodo» aleargă îndată sa-l linisteasca. Mihai se lasă îmbrobodit. Totuşi, e neliniştit.(…) Elena poate are dreptate. Trebuie să se întoarcă spre Occident… să se căsătorească”, se scrie în articolul din revista franţuzească.
Cam acestea au fost cele mai cunoscute aventuri amoroase ale regelui Mihai. Relaţii care nu conteaza ca au costat ţara mulţi bani,dar au influenţat trădarea de la 23 august şi multe alte evenimente ,de loc benefice poporului român.
Text primit de la dl NICU PÎRÎU

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.