La Festivalul Maghiar din Piața Sfatului din Brașov jegul în ceea ce...

La Festivalul Maghiar din Piața Sfatului din Brașov jegul în ceea ce privește servirea clienților a tronat

2 59

În partea culinară a Festivalului Cultural Maghiar inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Brașov au descoperit că în Piața Sfatului măncarea servită participanților era pregătită în condiții pe care le putem defini undeva între jeg și în cel mai fericit caz mizerie.

Comisarul-șef Sorin Susanu a fost tranșant în declarații: „Suntem șocați. Rar ne-a fost dat să găsim așa ceva la un agent economic: Resturile de mâncare strânse de pe mesele consumatorilor sunt refolosite, revândute. Vă dați seama ce înseamnă asta. Poate un client a avut hepatită, a muscat din produsul care este apoi revândut. Practic acest agent economic nu are nicio autorizație din partea ANSVSA.
Iar apoi, neregulile continuă mi-e greu să și rostesc ceea ce am găsit aici, nu există o delimitare intre zona destinată preparării produselor și cele de resturi menajere. Recipientele pentru păstrarea ingredientelor sunt murdare, sparte, ciobite astfel că există riscul ca aschii din aceste recipiente să ajungă în mâncare, iar resturile alimentare sunt păstrate tot în zona de preparare a alimentelor. Este un haos total.
Cât despre buteliile care sunt folosite la gătit, lucru total interzis în acest loc, acestea sunt improvizate într-un mod cutremurător. Este o minune că nu a sărit totul în aer”, a spus Sorin Susanu preluat și de media locală și centrală..

De altfel, festivalul se pare că nici nu a primit autorizație pentru prepararea mâncărurilor în Piața Sfatului.
Conform unui regulament de organizare a evenimentelor în aer liber, aprobat de Primăria Brașov, în Piața Sfatului este interzisă cu desăvârșire folosirea focului deschis. Deși a fost deschis încă de joi, și se știa ce se întâmplă acolo, Primăria a închis ochii la neregulile din Piața Sfatului.

I.R.

COMENTARII

  1. De, asa sunt cu adevarat maghiarii din Romania. Nu degeaba cei din Budapesta ii considera tiganii lor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.