La Stupini, localnicii au scos toată noaptea apa din curţi cu motopompele

La Stupini, localnicii au scos toată noaptea apa din curţi cu motopompele

0 125

În zonă, pânza freatică este la o adâncime foarte mică, aşa că ploaia a fost suficientă ca grădinile, curţile sau beciurile să se umple cu apă. Dimineaţa, pompierii voluntari le-au dat o mână de ajutor

În zonă, pânza freatică este la o adâncime foarte mică, aşa că ploaia a fost suficientă ca grădinile, curţile sau beciurile să se umple cu apă. Dimineaţa, pompierii voluntari le-au dat o mână de ajutor cu utilaje de capacitate mult mai mare.
Apa din fântâni nu va mai putea fi băută timp de câteva zile, până se vor face lucrările necesare. Locuitorii de pe strada Baciului din Stupini spun că anul acesta este deja a doua oară când gospodăriile le-au fost inundate.

Pompierii voluntari de la Serviciul de Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă Braşov au intervenit cu motopompe puternice în mai multe locuri din Brașov. Potrivit lui Emil Puşcaşu, şeful SVSU Braşov, voluntarii au acționat de două ori la Podul Creţului, pe Laminoarelor, în cartierul Noua, şi în cartierul Stupini, unde au scos apa din curţile oamenilor și din beciuri.
Dintr-o singură gospodărie, pompierii voluntari au scos peste 200 de metri cubi de apă şi pompele erau încă în funcţiune.

Nu doar casele de pe strada Baciului au fost afectate. În unele zone s-a strâns atât de multă apă încât nu se mai poate merge decât cu barca. După ploile de marţi, apele au început să se retragă însă ieri, înainte de prânz, fusese instituită o nouă avertizare de cod roşu, pe Râul Negru, în aval de confluenţa cu Tărglungul şi în amonte de vărsarea acestuia în Olt.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.