Lacăt pe investiţii de peste 20 de milioane de lei la Maternitate

Lacăt pe investiţii de peste 20 de milioane de lei la Maternitate

0 277

Vechiul corp al Maternităţii, renovat după lucrări care au durat doi ani, stă închis în aşteptarea autorizării, în timp ce toată activitatea medicală se concentrează în celălalt corp

Investiţiile de peste 20 de milioane de lei de la Maternitate nu pot fi folosite. Vechiul corp al Maternităţii, renovat după lucrări care au durat doi ani, stă închis în aşteptarea autorizării, în timp ce toată activitatea medicală se concentrează în celălalt corp. Ministerul Sănătăţii dă vina pe autorităţile locale în timp ce reprezentanţii municipalităţii aşteaptă ca ministerul să completeze dosarul. Conducerea Maternităţii spune că miercuri trebuie să aibă loc o nouă întâlnire la Primărie.
Lucrările de consolidare şi reparaţii de la corpul vechi al Maternităţii au început în 2015; au fost finalizate în toamna lui 2017 şi au fost recepţionate în luna octombrie. Investiţia a costat peste 20 de milioane de lei şi a fost realizată de Ministerul Sănătăţii, printr-o finanţare de la Banca Mondială.

Problema a apărut după ce Inspectoratul de Stat pentru Construcţii a constatat că în timpul lucrărilor de modernizare s-au făcut modificări la clădire care nu corespundeau proiectului iniţial. Din această cauză, ISC a cerut Primăriei Braşov să elibereze o nouă autorizaţie de construcţie.

Primăria a precizat însă că are nevoie de mai multe documente de la Ministerul Sănătăţii, care este coordonator al investiţiei. Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, aruncă responsabilitatea în curtea autorităţilor locale în această situaţie. Autorităţile locale, însă, că nu municipalitatea este cea din cauza căreia lucrurile întârzie.
Luni a fost depus devizul lucrării, acum trebuie completat şi memoriul tehnic.
Din momentul în care dosarul este complet, autorizaţia va fi eliberată în cel mai scurt timp, spune Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei.
Vechiul corp al Maternităţii, care cuprinde trei clădiri, oferă, printre altele, nouă săli de naştere individuale, saloane „mama şi copilul” şi o staţie de sterilizare a echipamentelor medicale.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.