Lecturi de dumineca! Povești adevarate, …de necrezut!

Lecturi de dumineca! Povești adevarate, …de necrezut!

1 158

In loc să o rupa de fugă, tanarului Casey din Montana (usa) i s-a făcut milă de ursuletul ratacit. Fără să stea prea mult pe gânduri, s-a apropiat de el şi, după câteva secunde, l-a luat în braţe. Acesta a fost începutul unei prietenii uluitoare!
În anii următori, Casey şi uriasul Brutus au devenit prieteni buni şi, deşi oamenii erau terifiaţi de „apropierea” acestora, cu timpul s-au obişnuit cu fiorosul animal. În primele luni de viaţă, Brutus a stat mai mult în casa lui Casey. Când a început să capete proporţii, însă, tânărul a trebuit să-l ducă în sălbăticie. După un timp, Casey a pus bazele unui fel de sanctuar pentru periculosii urşi grizzly, un loc unde oamenii puteau vedea in sigurantza cum trăiesc animale asa de mari în sălbăticie.

Sentimentele mele faţă de urşii grizzly sunt un pic mai diferite Asta poate pentru că cel mai bun prieten al meu cântăreşte cam 360 kg... Dar sunt exemplare care trec de 400kg.
Îl cheamă Brutus şi l-am crescut de când era un puiuţ. Cum a început povestea noastră? Ei bine, m-am născut în Montana, în 1975, în acelaşi an în care ursul grizzly a foat adăugat pe lista animalelor aflate pe cale de dispariţie. Făceam tot ce-mi stătea în putinţă pentru a sta afară, în preajma animalelor. Iarna eram musher şi participam la concursurile de tras la sanie pentru câini. Şi asta, tot ca să nu stau în casă… Şi uite aşa ajungem la Brutus. Am ajuns să mi se spună „magnetul de animale” pentru că atrag toate „bestiile”…

casey-brutusCu Brutus este altă poveste… Se pare că ne-am ales unul pe altul. La început am fost parteneri de joacă, dar, cu timpul, am devenit prieteni inseparabili. Când a început să distrugă casa, i-am construit adăpostul de-afară şi am început să organizăm tururi pentru iubitorii de animale de toate vârstele. Aşa, puteam să-i învăţ „pe viu” tot ce ştiam despre urşii grizzly şi conservarea acestei specii. Brutus are un rol aparte în viaţa mea. Mi-a fost până şi cavaler de onoare la nuntă…
În prezent, Brutus are 6,5 ani.
Am dezvoltat o relaţie de lungă durată… Acum ne jucăm, acum ne luăm la trântă… Cand ma pune jos, are grija sa nu ma… striveasca! Uneori primesc şi câte un ‘sărut’ de urs… În realitate, încrederea şi respectul reciproc care ne permit să fim atât de apropiaţi nu au pereche!„, a mărturisit emotionat Casey, unui grup de ziaristi, carora nu le venea sa creada….(ddr)

COMENTARII