Liberalii ignoră Autostrada București-Brașov! Top trei autostrăzi prioritare dacă PNL preia guvernarea

Liberalii ignoră Autostrada București-Brașov! Top trei autostrăzi prioritare dacă PNL preia guvernarea

4 37

Un lucru a fost clarificat, dacă Guvernul Dăncilă va cădea prin moțiune de cenzură, iar PNL va ajunge la guvernare, liberalii se vor orienta spre promovarea „în special a proiectelor de infrastructură de transport”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban.
Din varianta „promovărilor” lipsește Autostrada București-Brașov, în topul listei de priorități pe care o vede șeful PNL se află Autostrada Sibiu – Pitești, dar și Autostrada Unirii care să lege atât Moldova, cât și republica Moldova de rețeaua europeană de autostrăzi.
„România are marea șansă de a fi o poartă de intrare și ieșire din Europa. Noi n-am fructificat acest avantaj pentru că noi trebuie să asigurăm legătura dintre portul Constanța și Europa pe autostradă, pe cale ferată și pe Dunăre”, a declarat Ludovic Orban în cadrul interviurilor HotNews.ro.
Dacă ar prelua guvernarea acum, PNL se va orienta spre promovarea „în special a proiectelor de infrastructură de transport”, spune Orban.

Care ar fi prioritățile – top 3?
Autostrada Sibiu – Pitești, autostrada „Unirii” Târgu Mureș – Iași – Ungheni care e vitală inclusiv din punct de vedere geostrategic, dar mai ales pentru a conecta Moldova și Republica Moldova la traiectoria europeană.
Pe autostrăzi e clar care sunt tronsoanele:
*
autostrada Sibiu – Pitești,
* autostrada de centura a Bucureștiului,
*
autostrada Unirii și
*
finalizarea segmentului Lugoj – Deva ca să poți să închizi Coridoul IV european, legătura din portul Constanța și granița de vest”, a răspuns Orban.

Ludovic Orban, deși e născut (a făcut școala) la Brașov, ignoră în totalitate nu doar interesele tuturor românilor din centru țării ci și dezvoltarea turismului, importantă resursă economică pentru toți locuitorii de pe Valea Prahovei până la cei din județele Braosv, Covasna sau Harghita. Nu putem spune că Orban nu știe ce spune, el a fost ministru la Transporturi în regimul Băsescu.
Sunt curios ce vor spune liberalii brașoveni despre proritățile PNL-iștilor de pe malul Dâmboviței, cu Orban în frunte, care ignoră total interesele celor care își pun mari speranțe în finalizarea Autostrăzii București-Brașov. Reamintim că din Autostrada București-Brașov a mai rămas de rezolvat doar Tronsonul Comarnic -Brașov.

Vlad T.

COMENTARII

  1. Gua pacatosului … Orban, cam spune adevarul. Este clar ca tot ce-i baga Iohannes pe gat ăeșicanul asta vopsiy inghite. daca isi mentine pozitia, si refuza in continuare finantarea acestei investitii liberalii ar trebui stersi din clasa politica. Autostrada București-Brașov este vitala pentru noi.

    • COCO poti fi mai clar? Eu personal nu cred ca liberalii vor bloca Autostrada București-Brașov. Am motivele mele sa sustin acest lucru. Cat despre Orban a fost este si va fi un NIMIC!

  2. Orban cat a fost ministru (alaturi de Tariceanu premier) nu a facut nimic. A consolidat tot ce a distrus, anulat sau blocat colegul de partid Berceanu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.