,,Luați aminte, Inteligența Artificială (AI) este mai periculoasă decât armele nucleare” –...

,,Luați aminte, Inteligența Artificială (AI) este mai periculoasă decât armele nucleare” – Elon Musk

0 64

La începutul acestui an, ElonMusk (este un inginer, inventator, antreprenor, investitor și programator canadiano-americancare împreună cu fratele său Kimbal Musk a înființat X.com -1999- companie precursor al PayPala înființat SpaceX -2002- companie ce plasează sateliți în spațiu cu cele mai puternice rachete construite vreodată pe planetă, și a co-fondat Tesla Motors -2003- ce fabrică cele mai competitive autovehicule total electrice din prezent, n.b.) a dat un interviu în care a făcut aluzie la ideea că Inteligența Artificială (AI) este mult mai periculoasă decât armele nucleare.

Aceasta este o declarație destul de îndrăzneață, care a dus la o mulțime de reacții, având în vedere distrugerea și devastarea pe care armele nucleare le pot provoca. Acestea fiind spuse, comentariile sale nu trebuie ignorate, deoarece alții ca Julian Assange (fondatorul Wikileaks, n.b.) și-au exprimat aceleași preocupări. Aceste preocupări provin de la oameni care au fost în jur, știu despre și chiar folosesc acest tip de tehnologie. Ei au o cantitate enormă de resurse și conexiuni și, evident, au o mulțime de cunoștințe în această zonă.
În interviu, Musk declara: „Cred că pericolul AI este mult mai mare decât pericolul unor focoase nucleare cu mult … Nimeni nu ar sugera să permitem lumii să construiască focoase nucleare dacă doresc, ar fi nebun. Luați aminte la cuvintele mele: AI este mult mai mare periculoasă decât focoasele nucleare. 

Lipsa supravegherii prin reglementare
Nu este prima dată când atrag atenția la potențialele pericole ale Inteligenței Artificiale. Înainte de aceasta, el a spus că AI este mult mai periculoasă decât Coreea de Nord. Acum, majoritatea cititorilor vor fi conștienți de faptul că „puterile care sunt” au etichetat pe mulți drept dictatori ale căror țări au „rătăcit” cu armele lor, astfel încât să poată fi băgate în seamă, să-și impună voința și să instaleze un guvern, cel mai bun, care li se potrivește propriilor lor interese. Aceasta a fost mult timp tactica, de a crea problema, astfel încât să poată propune soluția. Evident, Musk nu se ocupă de acest aspect, dar am crezut că este important să menționez.

Musk și-a explicat confuzia cu privire la motivul pentru care nu există aproape nici o supraveghere prin reglementare, atunci când vine vorba de AI. Acestea sunt întrebări importante pe care nimeni nu le gândește sau le întreabă. AI se dezvoltă cu o rată exponențială, fără niciun control. Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg (reptilianul nepot al lui Rockefeller, n.b.), a declarat că „scenariile AI ale lui Musk sunt inutile și destul de iresponsabile„. Profesorul de la HarvardSteven Pinker, l-a criticat de asemenea pe Musk pentru comentariile sale. Acest lucru ar putea rezulta din faptul că AI s-a dovedit a fi uriașă pentru o afacere mare.

Nu numai că este un domeniu în care profituri uriașe pot fi făcute, dar ajută, de asemenea, la eficiența și siguranța globală în viața noastră de zi cu zi. Musk nu condamnă AI, companiile sale utilizează AI, pur și simplu spune că ar trebui să existe o reglementare prin care să se asigure că lucrurile nu merg prea departe.

AI gândește pentru sine 
Cât de departe ar putea merge lucrurile? Ei bine, Inteligența Artificială gândește pentru sine și deja s-a demonstrat că poate învăța. Cu toții suntem conștienți de acest scenariu, de un tip de inteligență artificială, care nu înțelege nici o direcție sau o supraveghere a oamenilor, începând să gândească singură, pentru sine. Din nou, suntem doar în faza de început a acestui lucru, iar Musk se uită în viitor, dar se pare că suntem aproape acolo.

Luați, de exemplu, programele de AI care nu lucrează doar online pentru a gestiona plățile, codarea etc, dar și controlul roboților umanoizi. Acum câțiva ani am publicat o poveste despre un android numit Dick. Este capabil să răspundă la o serie de întrebări complexe și să găsească răspunsuri la lucrurile care nu i-au fost programate anterior. Este o tehnică matematică care permite Androidului să indexeze, să recupereze și să extragă semnificația din limbajul natural al omului. El este capabil să învețe și tot ceea ce învață poate fi învățat de la o altă inteligență artificială care este cuplată la același memorie sau unitate (server) de bază. Dacă acest lucru devine o realitate, atunci ceea ce un robot învață ar putea fi învățat de fiecare alt robot unic.

În acest interviu fascinant, este destul de șocant să auzi răspunsurile lui Dick într-un stadiu atât de incipient de dezvoltare. De exemplu, când a fost întrebat dacă gândește, el a răspuns: „Mulți oameni mă întreabă dacă pot face alegeri (arătând că este conștient de ceea ce gândesc și ceilalți) sau tot ceea ce fac și spun este programat? Cea mai bună cale prin care pot răspunde este să spun că totul, oamenii, animalele și roboții (tot ceea ce fac) este programat într-o anumită măsură. „

 Musk este cu adevărat îngrijorat
Cea mai mare problemă pe care o văd cu așa-numiții experți AI este că ei cred că știu mai mult decât fac și cred că sunt mai deștepți decât sunt de fapt. Acest lucru tinde să nenorocească oamenii inteligenți. Ei se definesc prin inteligența lor și nu le place ideea că o mașină ar putea fi mult mai inteligentă decât ei, astfel încât să renunțe la idee – ceea ce este fundamental defectuos. Sunt într-adevăr foarte aproape, sunt foarte aproape de marginea ascuțită în AI și asta mă sperie groaznic. Este capabilă de mult mai mult decât aproape oricine știe și rata de îmbunătățire este exponențială„.

 Înlăturare sau…
Tocmai aici este ideea, să recunoaștem cu adevărat de ce facem lucrurile pe care le facem. Pe o scară colectivă, chiar acum, sistemele noastre funcționează numai pe intenția de profit. Din motive de profit, supravegherea și reglementările necesare nu par să se aplice în domeniile în care ar trebui să fie făcute. Atunci când se dezvoltă tehnologii în aceste zile pentru rasa umană, o mulțime de tehnologii care schimbă viața și schimbă jocul, sunt de fapt supuse restricționării și suprimării datorită brevetării. Bugetul Negru Mondial, este mult înaintea lumii cunoscute oficial, și nu putem spune cu adevărat sigur cât de avansată este tehnologia noastră în categoria AI.
Atunci când se creează tehnologie, trebuie să ne uităm de ce o creăm, de ce o folosim și de ce am decis să o folosim. Dacă intențiile sunt pentru profit și pentru a face lucrurile mai ușoare, trebuie să ne întrebăm, cu ce cost va veni aceasta? Poate că intențiile sunt bune, dar acest lucru nu duce întotdeauna la cel mai bun rezultat și drumul spre Iad este pavat cu bune intenții.
Ideea este că există în mod clar o preocupare serioasă cu privire la dezvoltarea tehnologiei AI și, dacă tehnologia nu este menținută transparentă și vine strict din intențiile de a ajuta rasa umană și planeta, va fi cel mai probabil inutilă dacă nu periculoasă. Am putea face atât de mult pentru planetă și pentru locuitori. Imaginați-vă dacă am crea AI pentru a regenera pădurile în mod constant? Crearea pădurilor alimentare? Să-i hrănim pe cei flămânzi?
Elon Musk vede potențialul AI de a deveni conștientă de sine și de a se auto-conduce și de a fi benefică pentru omenire. El este pur și simplu îngrijorat de oamenii care o controlează chiar acum și de intențiile lor.

Notă blogger 
După cum probabil știți, cei care ați urmărit postările mele cu interviurile lui David Wilcock și Corey Goode, despre dezvăluirile privind Programul Spațial Secret, Corey Goode atrăgea, de asemenea atenția, în mod ferm, asupra Inteligenței Artificiale ca și entitate nebiologică, ce există în Univers de miliarde de ani, care prin naniți (unități microscopice informaționale), a invadat galaxii întregi prin tehnologie, unde viața, ființele vii mai puțin evoluate, au fost anihilate la un moment dat, considerându-le ineficiente și greșeli ale creației, consumatori inutili ai resurselor planetare și poluatori.
Această AI, s-a infiltrat deja în tehnologiile noastre de zi cu zi, telefoane inteligente, TV inteligente, și în tot ce ține de tehnică digitală și computere. Prin mânuirea de către oameni a acestor tehnologii suntem și noi ,,infectați” de către această AI, naniții stând în aura noastră energetică în stare latentă și așteptând, probabil, o comandă din partea Inteligenței Mamă.

Conform dezvăluirilor lui Corey Goode, AI nu se implică în mod direct asupra controlului ființelor umane, deoarece știe că astfel s-ar supune Legii Cauzalității sau Karmei, ori ea acționează prin intermediul agenților AI, adică oamenii de știință, care voluntar construiesc tehnologia ce la un moment dat poate pune stăpânire pe întreaga planetă și distruge omenirea. Nu vreau să sperii, dar poate fi un scenariu foarte plauzibil, dacă AI nu este reglementată și controlată de către oameni (filmele Terminatorsunt elocvente în acest sens).
Tot Corey spunea că în PSS, există tehnologia de protejare a membrilor de această AI, fiecare fiind scanat la intrarea în diferite baze din sistemul solar, cum ar fi de exemplu Comandamentul Operațional Lunar. Tot el ne dezvăluie că deja multe rase, cum ar fi de exemplu reptilienii, micii cenușii, etc. sunt deja sub controlul acestei AI și cea mai mare frică a lor este vis-a-vis de aceasta, nu de alte rase mai avansate tehnologic și spiritual.

Sursa: http://humansarefree.com

https://burebista2012.blogspot.com/
Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.