Luni, 13 iulie, încep înscrierile pentru a doua sesiune a examenului de...

Luni, 13 iulie, încep înscrierile pentru a doua sesiune a examenului de Bacalaureat

0 22

Din 13 iulie, încep înscrierile pentru sesiunea din august a Bacalaureatului. Dosarele se depun la școală sau se transmit electronic unităților școlare, până în data de 24 iulie. Probele scrise ale examenului sunt prgramate în perioada 24 – 27 august. Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se va realiza în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie.

Afișarea primelor rezultate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie și va fi urmată de etapa depunerii contestaților, în aceeași zi. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie. Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6.

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 – 27 august, astfel:

  • 24 august: Limba și literatura română – E.a)
  • 25 august: proba obligatorie a profilului – E.c)
  • 26 august: proba la alegere a profilului și specializării – E.d)
  • 27 august: Limba și literatura maternă –  proba E.b)

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se pot realiza în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie.  În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență, la probele de profil din cadrul examenului național de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.