Mai mulţi bani pentru întreţinerea drumurilor judeţene

Mai mulţi bani pentru întreţinerea drumurilor judeţene

0 99

Aleşii au aprobat în şedinţa ordinară de vineri o rectificare bugetară a bugetului de venituri şi cheltuieli a judeţului Braşov pe anul 2017. Aproape 1,2 milioane de lei au fost viraţi administraţiei judeţene pentru întreţinerea drumurilor din conturile mai multor primării

Aleşii au aprobat în şedinţa ordinară de vineri o rectificare bugetară a bugetului de venituri şi cheltuieli a judeţului Braşov pe anul 2017.
Aproape 1,2 milioane de lei au fost viraţi administraţiei judeţene pentru întreţinerea drumurilor din conturile mai multor primării. În 2018, Consiliul Judeţean va aloca fonduri suplimentare celor 6 primării care nu au reuşit să-şi cheltuiască banii destinaţi exclusiv pentru această destinaţie.

Anul acesta, judeţul Braşov a avut alocate din cotele defalcate de TVA 9 milioane. Banii au fost repartizaţi astfel:
– 4 milioane către Consiliului Judeţean,
– 410 mii către 10 primării,
– câte 500.000 pentru fiecare localitate.

Din cauza procedurilor birocratice stufoase, nu toate localităţile au reuşit să-şi cheltuiască banii, astfel că 1,186 milioane lei au fost redistribuiţi consiliului judeţean.

Bugetele localităţilor Predeal, Părâu, Vama Buzăului, Caţa, Teliu şi Racoş au fost diminuate în timp ce pentru alte 4 unităţi administrativ teritoriale: Zărneşti, Holbav, Bod şi Hoghiz a fost suplimentat pentru că au reuşit să execute lucrări de reparaţii dar nu le-au ajuns banii.

Totuşi, în localităţile unde nu s-au cheltuit toate fondurile pe acest capitol, lucrările se vor putea face anul viitor, asigură Adrian Gabor, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Braşov.

Forul județean a alocat pentru acest an un buget total de 22,5 milioane de lei pentru întreţinerea şi repararea şoselelor pe care le are în administrare.

Sursa banilor,

  • 13 milioane de lei sunt din bugetul propriu al CJ Braşov,
  • 9,5 milioane din cotele defalcate din TVA, virate de la bugetul de stat la începutul anului.

Vifor Rotar

COMENTARII