Mâine, Braşovul îmbracă din nou straie de sărbătoare

Mâine, Braşovul îmbracă din nou straie de sărbătoare

0 126

Ajunse la cea de-a XIV-a ediţie, Zilele Braşovului vor reuni în centrul oraşului, în ciuda vremii capricioase, evenimente pentru copii, proiecţii de filme, activităţi artistice, târguri. Ca în fiecare an, Zilele oraşului se vor încheia duminică, cu tradiţionala paradă a Junilor, eveniment aşteptat nu doar de braşoveni, ci şi de turişti

Ajunse la cea de-a XIV-a ediţie, Zilele Braşovului vor reuni în centrul oraşului, în ciuda vremii capricioase, evenimente pentru copii, proiecţii de filme, activităţi artistice, târguri. Ca în fiecare an, Zilele oraşului se vor încheia duminică, cu tradiţionala paradă a Junilor, eveniment aşteptat nu doar de braşoveni, ci şi de turişti.
În acest an, în organizarea momentelor festive s-au implicat, pe lângă municipalitate, parteneri privaţi şi ONG-uri, astfel că programul va fi unul pentru toate gusturile şi vârstele.
Sărbătorile oraşului vor începe vineri dimineaţa cu deschiderea târgurilor: Târgul de meşteri populari, din Piaţa Sfatului, cel de street-food de pe str. M. Weiss, şi Târgul de produse hand-made, de pe aleea de la Parcul Titulescu.
Vineri, seara, în Piaţa Enescu, braşovenii şi turiştii se vor putea delecta cu filme de scurt metraj.
Evenimentele sunt completate de concerte de muzică în fiecare seară, printre vedetele invitate fiind Corina Chiriac sau Carla’s Dream.
Parada Junilor, evenimentul cel mai aşteptat al Zilelor Braşovului, va avea loc duminică.
Va începe de la ora 11.00 şi se va desfăşura pe traseul devenit deja tradiţional: Piaţa Unirii, str. Constantin Brâncoveanu, str. G. Bariţiu, str. Mureşenilor, Bd. Eroilor, Str. Republicii, Piaţa Sfatului, Str. Apollonia Hirscher, str. Poarta Schei, str. Prundului, Piaţa Unirii, Pietrele lui Solomon.
Organizatorii spun că parada va avea loc chiar vremea va fi urâtă.
În toate cele trei zile de sărbătoare, instituţiile de cultură braşovene vor organiza evenimente, iar muzeele vor oferi acces gratuit. Valoarea contractului pentru Zilele Braşovului depăşeşte 278.000 lei.

Vifor Rotar

COMENTARII