Meciuri amicale şi oficiale de handbal, în care sunt angrenate şi jucătoare...

Meciuri amicale şi oficiale de handbal, în care sunt angrenate şi jucătoare braşovene

0 137

Naţionala de handbal feminin a României va juca două amicale de pregătire cu puternica reprezentativă a Spaniei, vineri, 17 şi duminică,19 martie (ora 18,45, respectiv ora 16,00), la Sala Dinamo, din Bucureşti. Pentru aceste două partide, selecţionerul Martin Ambros a apelat la 22 de jucătoare, dintre care cinci de la Corona Braşov : Denisa Dedu, Nicoleta Dincă, Andreea Pricopi, Laura Chiper, Marilena Neagu. În schimb, pentru aceste două teste de verificare, selecţionerul Martin Ambros nu a apelat la câteva jucătoare de bază, care au evoluat constant în ultimul timp în echipa naţională, cum ar fi Cristina Neagu, proaspăt desemnată cea mai bună jucătoare din lume în 2016, Eliza Buceschi, Gabriella Szucs, Florina Chintoan sau Melinda Geiger, dar nici la Oana Manea sau Paula Ungureanu, ultimelor două fiindu-le respectată decizia de a se retrage din prima reprezentativă
Continuăm aceeaşi politică. Dacă vrem să fim printre cei mai buni, trebuie să jucăm cu cei mai buni. Spania este o echipă foarte puternică şi trebuie să testăm fetele din noua generaţie în compania unor adversari de top. Îmi face o mare plăcere că Martin Ambros se gândeşte pe termen lung, la viitorul echipei naţionale. Sper să fie două meciuri test utile şi cu concluzii clare la finalul lor”, a precizat preşedintele FRH Alexandru Dedu.

Pe de altă parte, la sfârşitul acestei săptămâni, în Spania, la La Coruńa, naționala Under 19 va susţine meciuri decisive, pentru calificarea la Campionatul European. România, cu cinci jucătoare de la Corona Brașov în lot, Ana Maria Berbece, Daria Bucur, Daciana Hosu, Ana Maria Lopătaru și Sorina Târcă (foto), va juca, în ordine, cu Spania (vineri, ora 19,00), Lituania și Islanda.
Dorin Duşa

COMENTARII