Mii de oameni au urmărit ,,spectacolul junilor”; printre oaspeţi s-a aflat şi...

Mii de oameni au urmărit ,,spectacolul junilor”; printre oaspeţi s-a aflat şi ministrul Turismului, Bogdan Trif

0 98

Ministrul Turismului s-a aflat la Braşov la acest sfârşit de săptămână, pentru a participa la un eveniment important al comunităţii, apreciata Paradă a Junilor.

,,Mulţumesc pentru invitaţia făcută de a participa la Parada Junilor de anul acesta. E important că Braşovul a reuşit să păstreze şi să transmită mai departe această tradiţie moştenită din generaţie în generaţie. După cum probabil știţi, turismul este un domeniu dinamic, iar turiştii din ziua de azi sunt în căutarea aventurii şi a autenticului. Acest eveniment exprimă în cel mai pur stil tradiţia românească şi se încadrează perfect în criteriul originalităţii. De astfel, de evenimente avem nevoie în anul Centenarului Unirii. Felicit Braşovul pentru modul în care organizează turismul. Am fost pentru prima dată la acest adevărat spectacol al junilor şi cu siguranţă voi reveni de fiecare dată. De asemenea, le recomand celor care iubesc frumosul şi tradiţiile populare, să vină mereu aici, pentru că este ceva unicat, cu care România se mândreşte. Voi reveni la Braşov pentru a avea o întâlnire cu proprietarii de pensiuni şi unităţi turistice, cu operatorii din turism, pentru a afla toate problemele cu care se confruntă acest domeniu şi pentru a încerca să facem ca lucrurile să se mişte în direcţia cea mai bună ”, a declarant Bogdan Trif, ministrul Turismului

Parada Junilor, urmărită de mii de localnici şi turişti români şi străini

Evenimentul de la Braşov a fost urmărit cu mare interes de mii de localnici şi de turişti români şi străini. Junii au urmat traseul devenit tradiţional în ultimii ani: str. Brâncoveanu- Mureşenilor- bd. Eroilor- Republicii-Piaţa Sfatului-str. Poarta Şchei- Piaţa Unirii- Pietrele lui Solomon. Călare pe frumoşii cai împodobiţi, junii şi-au salutat privitorii cu tradiţionala urare creştinescă ,,Hristos a Înviat!”, fiind aplaudaţi la scenă deschisă de privitori de toate vârstele. Junii au făcut un popas şi la vestita ,,Casă a Junilor”, unde şi-au salutat privitorii de marcă şi i-au invitat să guste din plosca cu băutura cea aleasă. Printre turiştii care au urmărit evenimentul de la Braşov, s-au aflat oaspeţi din Franţa, Belgia, Marea Britanie dar chiar şi Canada,atraşi de frumuseţea tradiţiilor populare româneşti.
După paradă, Junii s-au îndreptat spre locul numit „Între Chetrii”, la „Pietrele lui Solomon”, unde fiecare grup îşi are masa sa, pentru petrecerea cu multă mâncare şi băutură. În următoarele luni, grupurile de Juni vor organiza maialuri şi jocuri strămoşeşti, pe la troiţele care le aparţin, în Scheii Braşovului.
D.D.

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.