Miscarea Ministerului Apărării Naționale lasă UDMR fără încă un obiect de...

Miscarea Ministerului Apărării Naționale lasă UDMR fără încă un obiect de scandal: va prelua cimitirul din Valea Uzului

1 32

Ministerul Apărării Naționale va pregăti un memorandum prin care va solicita oficial Guvernului preluarea cimitirului eroilor de la Valea Uzului, informează Mediafax, citându-l pe Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș.
„În urma analizei situației concrete a Cimitirului eroilor căzuți în cele două războaie mondiale de la Valea Uzului, Ministerul Apărării Naționale a demarat procesul de fundamentare a procedurile legale pentru preluarea în administrare a acestei necropole de război. Astfel, MApN va pregăti un Memorandum prin care va solicita Guvernului României preluarea acestui cimitir, în vederea menținerii statutului de cimitir internațional al acestei necropole de război, având în vedere faptul că aici sunt înhumați militari de mai multe naționalități, respectiv militari ungari, români, germani, ruși, sârbi, austrieci și italieni”, a declarat ministrul Apărării, Gabriel Leș, pentru agenția Mediafax.

Potrivit ministrului, procesul de preluare a Cimitirului din Valea Uzului presupune consultarea tuturor părților implicate. „Structurile MApN care vor prelua responsabilitățile administrării cimitirului internațional vor asigura respectarea dreptului neîngrădit al fiecarei țări de a-și comemora eroii căzuți în luptă și care sunt înmormântați aici. De asemenea, MApN are capacitatea să asigure efectuarea activităților de protejare și întreținere a mormintelor și de reabilitare a operelor comemorative existente în cadrul acestui cimitir internațional, în deplin respect al normelor de drept internațional aplicabile și al acordurilor bilaterale ale statului român încheiate în acest domeniu cu țările care au eroi care odihnesc în cimitirul de la Valea Uzului”, a mai subliniat Gabriel Leș.

UDMR rămâne fără obiect: Ministerul Apărării Naționale pregătește memorandum prin care solicită Guvernului preluarea cimitirului din Valea Uzului

Potrivit unor surse avizate, procedura de preluare de către MApN a Cimitirului ar putea fi încheiată în maximum 30 de zile, în cazul în care există consens din toate punctele de vedere. Decizia vine după ce de Ziua Eroilor, autoritățile locale din Harghita, sprijinite de UDMR, au încercat să blocheze comemorarea soldaților români îngropați în cimitirul de la Valea Uzului. https://www.activenews.ro

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

  1. Incredibil!
    Dupa ce ,pas cu pas UDMR a devenit in Transilvania un ONG cu pretentii de cosuveranitate,
    pentru ca MAPN a solicitat custodia fireasca a Cimitirului International Valea UZULUI
    UDMR impreuna cu Viktor Ponta au decis sa bata palma ,sa dea jos guvernul PDSR!!
    Culmea tradarii…social -democrate: maine ar putea sa reuseasca !!!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.