Natiunile se pot salva doar prin efort propriu!

Natiunile se pot salva doar prin efort propriu!

0 87

Procesul globalizării există. Conducerea oricarui stat  trebuie să- și stabilească propriile reguli și să le pună în aplicare;  chiar si de Singapore, un stat care este practic de mărimea unui oraș. Dar ei și-au ales calea proprie și iată că ei, în esență, își decid singuri soarta. Desigur, e o mare diferență de potential economic între Singapore și o mica țara europeana, mai ales ca puterea intelectuală și investițiile de capital …sunt tot mai mici în contextul global.

„Uitați-vă la Austria sau Elveția. Sunt state mici care au reușit. Mă uit și la Italia, țara mea, care este una de dimensiuni medii, dar care are un potențial enorm și câte am fi putut realiza, dacă elitele aflate la conducere ar fi capabile să înțeleagă situația reală din lume”, a subliniat fostul europarlamentar Giulietto Chiesa, care  consideră că, în actualul context geopolitic, a privi doar spre Bruxelles este o abordare lipsită de orice viziune strategică.
Chiesa consideră că s-ar putea diminua consecințele nefaste ale procesului de globalizare în cazul în care elitele politice importante ale Planetei ar acționa în strictă conformitate cu interesul valorificarii potențialului intelectual și moral de care dispune fiecare natiune !

Consider că China nu dorește – cum se mai spune – război global, pentru China există și o altă cale. Ei lucrează cu metodă, mai lent, în schimb ei dispun de un capital gigantic. Să o spunem sincer, dacă privim slugarnic  doar spre Bruxelles, inclusiv Italia, este o abordare  lipsită de viziune. Însă acolo este China, a reinviat noua ”cale a mătăsii”, acolo există miliarde care sunt gata pentru a fi utilizate. Priviți în jurul vostru și alegeți-vă acei parteneri, fosti prieteni buni odinioara, care vor fi în interesul d.voastră. Ce-i împiedică să o facă? Este o mare greșeală să privești doar într-o singură direcție”, a declarat Giulietto Chiesa.

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.