Nu este o exagerare – MUNȚII NOȘTRI AUR POARTĂ…

Nu este o exagerare – MUNȚII NOȘTRI AUR POARTĂ…

0 1291

COMOARA FABULOASĂ PE CARE STĂ ROMÂNIA. AM PUTEA PLĂTI DATORIA EXTERNĂ ÎNZECIT, DAR NIMENI NU FACE NIMIC

Ministerul Economiei pregătește o nouă Lege a minelor și apelor minerale, întrucât statul vrea să știe exact cum stă, pentru a relansa industria extractivă din România. De asemenea, sunt reluate prospecțiunile în zonele în care guvernul consideră că nu există date suficiente despre bogățiile subterane.

O COMOARA FABULOASĂ PE CARE STĂ ROMÂNIA
Din datele actuale, pe care le cunosc geologii, România stă pe 734,8 miliarde de euro. “România este pe locul 4 în Europa la capitolul resurse minerale. În cel mult 10 ani industria extractivă va exploda în Uniunea Europei și în Statele Unite, iar în acest context, trebuie să fim pregătiți pentru reluarea mineritului în avantajul național. În prima fază se va inventaria, apoi se va proiecta o strategie, pentru că suntem rămași în urmă în domeniul extractiv chiar și față de țările din zonă care sunt mai sărace în resurse”, a spus Ștefan Marincea, directorul Institutului Geologic al României, în urmă cu ceva timp, potrivit Libertatea.ro.

Dar oare pe ce bogății stă România?
Există 4.000 miloane de tone de sare. Enciclopedia Economiei Resurselor Minerale din România oferă un tabeș cu principalele rezerve de resurse minerale, pe cantități.
Există astfel rezerve de 2.800 de miliane de tone de lignit, la prețul de 50 de euro pe tonă, care ar însemna un “potenţial naţional” de 140 de miliarde de euro. De asemenea, există 900 de milioane de tone de huilă, care, la preţul actual de 53 de euro pe tonă, fac 47,7 miliarde de euro.

De asemenea, zăcămintele de cupru sunt estimate la 900 de milioane de euro, la o concentrație de minimum 16% cupru curat. La un preț de 400 de euro pe tonă, acesta ar reprezenta 51,7 miliarde de euro. Mai mult decât atât, sarea, în cantitate de 4.000 de milioane de tone, la prețul de 1 leu/25 de kilograme fac 35,6 miliarde de euro.
Există, de asemenea, zăcăminte de aur, cu o valoare de 214 miliarde de euro, iar argintul, la 6,8 miliarde de euro.

Avem și minereuri polimetalice. Într-o tonă de minereu polimetalic există 10 grame de molibden, câte 30 de grame de nichel şi de cobalt, 50 de grame de crom, 300 de grame de galiu, 1.000 de grame de titan, 2.500 de grame de vanadiu şi 5.000 de grame de arseniu.
Potrivit, Conform Enciclopediei Resurselor Minerale, în România există 90 de milioane de tone de minereuri polimetalice. Un preț mediu al acestor metale este de 38 de euro kilogramul. Există 900 de tone de molibden în zăcământ, la un preț total de 34.335.000 de euro.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.