Nu sunt bani pentru plata asistenților persoanelor cu handicap la Brașov

Nu sunt bani pentru plata asistenților persoanelor cu handicap la Brașov

0 37

Guvernul nu a alocat Primăriei cele 1,3 milioane de lei necesare pentru salariile pe luna decembrie, în ciuda adreselor trimise la Ministerul Finanțelor

Guvernul nu a alocat Primăriei cele 1,3 milioane de lei necesare pentru salariile pe luna decembrie, în ciuda adreselor trimise la Ministerul Finanțelor. Deocamdată sunt fonduri doar pentru a asigura jumatate din salariile celor aproape 1600 de persoane cu handicap sau a îngrijitorilor acestora.
Primarul George Scripcaru cere Instituției Prefectului, ANAF și parlamentarilor de Brașov să se implice urgent pentru a nu lăsa aceste familii și așa încercate de soartă fără bani de sărbători.
Ministerul Finanțelor a rămas restant și în acest an la plata asistenților persoanelor cu dizabilități grave. Deși legea prevede ca 90 % din aceste fonduri să fie asigurate de la bugetul de stat, în nici un an plata nu s-a făcut integral. Suma necesară care ar trebui achitată de Guvern este de 1,3 milioane de lei. În acest moment, cu banii din bugetul local, Primăria poate plăti doar 46% din veniturile acestor persoane.
De la începutul anului până în prezent, Ministerul Finanțelor a alocat 26 de milioane de lei pentru plata indemnizațiilor acestor persoane însă suma nu poate acoperi salariile și pentru luna decembrie.
Primarul George Scripcaru a amintit că la întocmirea bugetului național Brașovul a fost văduvit de 75 de milioane de lei care nu s-au mai întors la bugetul municipalității așa cum s-a promis. În plus s-au luat și banii din economiile făcute din proiectul româno elvețian de reabilitare termică a Colegiului de Informatică și a Școlii Gimnaziale nr.4
Potrivit primarului George Scripcaru, deşi partea elvețiană a fost de acord ca economiile realizate să fie reinvestite în dotarea celor două unităţi de învăţământ, Ministerul de Finanțe a luat și acești bani, astfel că nu doar nu a dat banii datorați municipiului Brașov, ci l-a şi văduvit de sume care i se cuveneau legal.
Cum ziua de salariu este pe 15 decembrie edilii speră să se ia măsurile necesare, astfel încât să nu se ajungă în situația ca persoanele cu dizabilități să rămână în prag de sărbători fără bani. De aceea fac un apel public către Prefectul Brașovului, către Ministerul Finanțelor Publice prin Direcția Finanțelor Publice Brașov și parlamentarilor de Brașov să facă demersurile pentru ca Guvernul să aloce cât mai repede aceste fonduri.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.