Octavian Buzatu a învins Ucraina în „finala“ de la Haga?

Octavian Buzatu a învins Ucraina în „finala“ de la Haga?

3 332

N-o sa gasiti mare lucru pe google despre OCTAVIAN BUZATU geograful din „echipa” Romaniei, condusa de Bogdan Aurescu intr-un proces celebru (in stainatate!) privind recuperarea, pe bune, unui bogat teritoriu romanesc. Pentru ca si Rusia si „succesoarea” Ucraina… dar si americanii stiau ce se afla pe fundul Marii Negre!

Octavian Buzatu e doar unul dintre geografii, in procesul de la Haga, unde s-a castigat, nu Insula!, ci  proximitatea maritima  a Insulei Serpilor , aproape 10.000 km2 din apele ce o inconjoara.
In urma procesului de la Haga, Romania a „invins” cum ar veni, cu argumente stiintifice Ucraina, castigand apele teritoriale din preajma Insulei Serpilor.
Pentru ca Sovieticii au luat in mod abuziv teritoriul, in 1948. Pur si simplu pe o semnatura a unui vremelnic ministru de externe, alogenul Eduard Mezincescu… E si acolo o poveste intreaga… Insula serpilor din Marea Neagra

Cati romani care au cucerit teritorii pentru Romania cunosteti ?Octavian Buzatu se… autoprezinta ca unul din ei. Iata ce spune:
Fără să-mi dau seama, de emoţie, m-am şters cu mâna de sudoare, apoi în calitate de expert tehnic am mai calculat încă o dată ce însemna victoria asta: 79,3 % dintr-un total de 12.000 kmp aflaţi în dispută.
Am privit totul ca fiind o decizie logică, dar care a avut nevoie de 60 de ani pentru a trasa o linie imaginară pe o hartă. Apoi ne-am retras la hotel copleşiţi de o oboseală plăcută.
La întoarcerea acasă mi-a părut rău că nu suntem fotbalişti, cu gândul că poate şi primirea ar fi fost alta… dar, în definitiv, ceea ce am făcut noi nu a fost decât o misiune îndeplinită“.
Octavian Buzatu, unul dintr romanii care zice ca a învins Ucraina în „finala“ de la Haga si care povestete „varianta lui de succesuri”… Insula Serpilor

Problema Insulei Serpilor pentru Romania a inceput acum cateva decenii, dar istoria acestei bucati de stanca este veche de mii de ani. Insula Leuke, in greaca antica, este in fapt o stanca asezata in Marea Neagra, la 45 de km de tarmurile de astazi ale Romaniei Dar …cu sprijinul …Imperiului Rus si  Ucrainei.Ocupata abuziv in 1944 de catre Uniunea Sovietica,cedata fortat de Romania acesteia, este astazi parte a Raionului Chilia, al regiunii Odessa din Ucraina.

Aceasta formatiune de stanci, de 17 hectare, este  plina de istorie, cat si de mituri.  Stanca in forma de X, are in unele locuri 41 de metri deasupra nivelului mariiare o lungime de 1.973 de metri, cu un perimetru neregulat, putand fi strabatuta in 40 de minute cu piciorul. Privita de departe, Leuke sau Insula Serpilor apare ca o cetate inconjurata de ziduri inalte de piatra, in realitate faleze abrupte cu putine terase litorale, doar pe tarmul nordic are un golf deschis pe unde se poate patrunde mai usor.

3 Februarie 2009. Epilog(fericit?) pentru romani!!
Dupa 4 ani, Curtea de la Haga a pus punct procesului dintre România şi Ucraina pentru delimitarea platoului continental al Mării Negre – având drept miză hidrocarburile din Marea Neagră. S-a considerat că Insula Serpilor nu e relevantă pentru delimitarea între Ucraina şi România şi nu poate fi considerată ţărm; digul Sulina e considerat punct de referinţă pentru delimitarea graniţelor. Zonele economice exclusive vor fi atribuite conform principiului echitabilităţii.

Decizia Curţii de la Haga a atribuit României, din platoul continental, o suprafaţă de 9.700 de kilometri pătraţi, ceea ce reprezintă 79,34% din aria de 12.000 de kilometri pătraţi asupra căreia avea pretenţii. România are astfel acces la o cantitate estimată de 70 miliarde de metri cubi de gaz şi 12 milioane tone de petrol.
Dar… petrolul pur extras din adancurile Marii Negre nu va apartine Romaniei.. a fost deja concesionat lantului de firme Sterling (Canada) – Melrose (Edinburgh), via Midia Resources Romania.
Alta tradare: printr-o Hotarare de Guvern, emisa de Guvernul Tariceanu (Hotarare nr. 1446 din 12/11/2008), petrolul si gazele din jurul Insulei Serpilor au fost concesionate firmei fantoma Midia Resources SRL, ce avea atunci un capital social de doar 200 de lei.(Nici macar euro sau dolari…!) Bilantul pe 2007 al acestei firme arata ca nu avea angajati iar cifra de afaceri a fost de … 0 lei. 
Midia Resources SRL nu avea sucursale,  sedii secundare si nici administratori, cenzori, cu calitate de persoane juridice. Anexele Hotararii de Guvern amintite sunt secrete. Le stie doar fostul preedinte Basescu, care l-a decorat pe seful delegatiei de experti la Haga, Bogdan Aurescu!!.

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

  1. Felicitări.. toată stima..👏👏👏
    Trăiască România ♥️♥️♥️♥️

  2. Da,adevarat!Dar tot adevarat este ca numele acestui erou,nu prea este cunoscut! De ce oare? Marian Oprea

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.