Oficial numărul Stațiunilor Turistice din Județul Brașov a crescut – Vama Buzăului...

Oficial numărul Stațiunilor Turistice din Județul Brașov a crescut – Vama Buzăului ultima pe listă!

0 55

Anul acesta au venit in Vama Buzaului peste 35.000 de turisti, cu 5000 mai mulți fața de anul trecut. Obiectivele vizitate au fost Rezervația de Zimbri, Cascada Urlatoarea dar și "Căsuța cu minuni"- galeria de artă privată a familiei Anghel

Aflată la poalele Munților Ciucaș și cunoscută pentru peisajele sale naturale deosebite dar mai ales pentru Rezervația Valea Zimbrilor, localitatea Vama Buzăului a primit atestarea care va permite autorităților locale să atraga fonduri.

Pentru a creşte numărul de turiști, edilii vor să construiască și o pârtie de schi în zonă.
Pentru a obține statutul de stațiune turistică de interes local, o localitatea trebuie să îndeplinească mai multe criterii obligatorii. Să fie amplasată într-un cadru natural fără factori poluanți, să aibă asigurate utilități, să dețină minim 100 locuri de cazare dar și locuri de joaca pentru copii sau un Centru de informare turistică.

Vama Buzaului a reușit să insumeze un punctaj care a validat-o ca stațiune turistică de interes local.
Anul acesta au venit in Vama Buzaului peste 35.000 de turisti, cu 5000 mai mulți fața de anul trecut. Obiectivele vizitate au fost Rezervația de Zimbri, Cascada Urlatoarea dar și „Căsuța cu minuni”- galeria de artă privată a familiei Anghel.

In comuna sunt aproximativ 150 de locuri de cazare în 10 pensiuni. În plus turiștii găsesc și spații cu specific țărănesc și pot gusta mâncăruri tradiționale din zonă.

Alături de Vama Buzaului, alte 10 localități din țară au mai primit statutul de stațiune turistică de interes local.
Aceste localități vor beneficia de un punctaj sporit în obținerea de finanțări guvernamentale și europene pentru proiectele regionale, a declarat Bogdan Trif, ministrul Turismului.
In România sunt acum atestate 47 de stațiuni turistice de interes național și 72 stațiuni de interes local

Vifor Rotar

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.