Olandeza călătoare a ajuns la Brașov însoțită de maidanezii ei

Olandeza călătoare a ajuns la Brașov însoțită de maidanezii ei

0 125

A străbătut 2000 de kilometri pe jos alături de căţeluşele adoptate din România. O fostă poliţistă din Olanda vrea să atragă în acest fel atenţia asupra condițiilor în care sunt îngrijiţi maidanezii în ţara noastră

A străbătut 2000 de kilometri pe jos alături de căţeluşele adoptate din România. O fostă poliţistă din Olanda vrea să atragă în acest fel atenţia asupra condițiilor în care sunt îngrijiţi maidanezii în ţara noastră.
După ce a trecut prin Germania, Slovacia, Austria şi Ungaria, olandeza Monique Dubbeldam le-a prezentat astăzi pe căţeluşele Indie şi Faye elevilor de la Scoala 12, unde a participat la cursul de „Protecţia şi bunăstarea animalelor” susţinut de membrii Asociaţiei Milioane de Prieteni.
„Prima dată am adoptat-o pe Indy atunci când am luat contact cu problemele de acest fel din România. 7 luni mai târziu am luat-o şi pe Feye şi de atunci m-am alăturat ca voluntar asociaţiei care se ocupă de adopţiile câinilor în Olanda” le-a spus Monique Dubbeldam copiilor.
Elevii au schimbat păreri despre patrupedele pe care şi ei le au acasă şi au plecat cu o lecţie care le va prinde bine în viaţă.
După ce le-a adoptat pe căţeluşele Indie şi Faye, fosta poliţistă a început să caute câini prin adăposturi, cărora le găsea stăpâni în Olanda.
În ultimii ani Monique a venit de zeci de ori în România. De fiecare dată a reuşit să ducă înapoi acasă, cu avionul 10-15 câini.
Educaţia pare să fie soluţia ca adăposturile de câini să nu fie în continuare suprapopulate cu patrupede, crede olandeza Monique.
Concetăţenii lui Monique Dubbeldam au donat o sumă care acoperă costul a cel puţin o mie de sterilizări.
În celelalte zile pe care le va petrece la Braşov, olandeza va vizita şi Adăpostul canin Victory, care aparţine AMP şi cele două adăposturi canine publice de la Braşov şi Zărneşti.

Vifor Rotar

 

COMENTARII