Oraşul Altfel şi Coroana Uriaşilor la poalele …Tâmpei!

Oraşul Altfel şi Coroana Uriaşilor la poalele …Tâmpei!

O scriitoare germană a ţinut timp de cinci luni cronica Braşovului. Rodul experienţei trăite de Paula Schneider se numeşte Oraşul Altfel şi Coroana Uriaşilor – un album impresionant despre oraşul de la poalele Tâmpei

O scriitoare germană a ţinut timp de cinci luni cronica Braşovului. Rodul experienţei trăite de Paula Schneider se numeşte Oraşul Altfel şi Coroana Uriaşilor – un album impresionant despre oraşul de la poalele Tâmpei.
În 2017, timp de cinci luni, Paula Schneider a fost cronicar al oraşului Braşov, trimisă de Forumul Cultural German pentru Europa de Est şi găzduită de Forumul Democrat al Germanilor din Braşov.

În urma experienţei braşovene a fost lansat volumul „Oraşul Altfel şi Corona Uriaşilor” / Andersstadt und Hünenkronen.
Potrivit istoricului Thomas Sindilariu, Paula Schneider este candidatul cel mai artistic şi mai complex pentru această întreprindere, prin felul ei de a lucra cu imagine şi text.
Ediţia bilingvă adună între coperţile ei impresiile sensibile şi subtile ale autoarei, care au atins o mulţime de subiecte privite din multiple perspective.

Impresiile literare şi fotografice ale autoarei germane alcătuiesc o imagine de ansamblu a Braşovului plină de îngândurare, compasiune dar şi speranţă.
Lansarea volumului a fost organizată de Forumul Democrat al Germanilor din Braşov, Forumul Cultural German pentru Europa de Est (Potsdam, Germania) şi Muzeul „Casa Mureşenilor” Braşov.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.