Orban Victor, noul Horthy al revizionismului unguresc !

Orban Victor, noul Horthy al revizionismului unguresc !

0 133
Motto: ”Majoritatea ungurilor sunt xenofobi, dar nu vor sa recunoască acest lucru, relatează France Presse, citând rezultatele ultimului sondaj realizat de Institutul de cercetări sociale Tarki, publicat  la Budapesta”. …

„Un sfert din populaţia Ungariei, 24%, este xenofobă, respingând prezenţa oricărui imigrant in Ungaria”, relatează Nepszabadsag, care adaugă că doar 6% din unguri sunt favorabili imigranţilor, în timp ce 70% sunt nehotărâţi. Din aceşti „nedecişi” însă, s-a dovedit, conform sondajului, ca 83% dintre ei nu vor sa vadă arabi în Ungaria, 75% chinezi, ruşi şi ţigani, iar 66% resping categoric prezenta romanilor.”
Evident, noi făceam comentarii nefavorabile, deşi am prieteni unguri, numindu-i amical „Xenofobii Europei”… Dar, după ce am luat la cunoştinţă despre o cercetare genetică a locuitorilor Ungariei, din care rezultă că doar 27% au ADN-ul specific „rasei maghiare”, nu am mai glumit. Concluziile acestei cercetări ştiinţifice, atesta o politică agresivă de asimilare a altor etnii, despre care citisem şi auzisem acasă din bătrâni (aveam un unchi la Debreţin, frate cu bunicul, ce credea aiurea că este ungur).

Rezulta clar că planul fostului prim-ministru Banffy Ferenc, de la începutul secolului 20, dar şi de alţi conducători unguri dinainte, descris într-o carte, reuşise.Citez : „Din punctul de vedere al hegemoniei rasei maghiare… acela este un bun patriot, care vrea să rezolve favorabil chestiunea alcătuirii statului naţional maghiar unitar si care aproba politica naţionala maghiară exclusivistă, opusă tendinţelor cosmopolite, favorabile pentru naţionalităţi.” (p.35).Fără şovinism va fi imposibil să ne recreem statul naţional maghiar unitar. Daca vrem sa fim maghiari şi dacă vrem să ne întemeiem pe acest pământ statul naţional maghiar unitar – noi trebuie să fim şovinişti (p. 212).  Recunoaştem că suntem şovinişti; recunoaştem că şovinismul nostru nu este de dată recentă, dar avem curajul să afirmăm că dacă am reuşit să aducem servicii patriei, rădăcinile acestora erau înfipte în şovinismul nostru.” (p. 213) etc. ….”

Evenimentele internaţionale recente, chiar cele din aria UE, în derularea lor, nu pot omite un  discurs  al premierului Victor Orban la Parlamentul U E, când afirma :  „Vă transmit clar: maghiarii nu au nevoie să fie apăraţi de ei înşişi. Noi suntem un popor democratic şi iubitor de libertate.”Acest discurs de “apărare a naţiei maghiare, mult mai amplu, nu diferă foarte mult de intervenţia Ţarului Putin în 2013 în Duma de Stat a Federaţiei Ruse, A urmat apoi sfidarea Uniunii Europene de către premierul Victor ORBAN, refuzând să se alinieze cerinţelor democratice a practicilor europene, iar odată cu criza din Ukraina, este singura ţară din UE care nu respectă embargoul, dimpotrivă a intensificat relaţiile cu Moscova, care o sprijină în acţiunile anti UE.Fiind atent la ce se mai întâmplă în rândul populaţiei din Ungaria si care este efectul acestei politici „disidente” a Premierului ORBAN,se constata efecte deosebite.

Sub titlul „Respingerea maghiarilor care trăiesc în afara granițelor este procentul cel mai mic” – aparea în Magyar Hirlap , transmis şi de MTI rezultatele cercetării efectuate de Centru de Cercetări sociale din Budapesta TARKI, citat  mai sus,constatam ca Rezultatele din aprilie 2015 au fost dezastruoase.Citam. „Ancheta Institutului TARKI comunică faptul că doar 46% din populaţia maghiară adultă apreciază că pot fi luate în considerare cererile de azil solicitate de străini” (se înţelege că 54% exclud o asemenea posibilitate – n.n.).
Mai precis doar 9% dintre respondenţi (din cei 46% – n.n.) consideră că pot deveni prieteni cu un străin şi dintre aceştia doar 45% sunt de acord să se acorde azil în Ungaria, ceilalţi consideră că trebuie refuzaţi.Pe baza cercetărilor efectuate inca din anul 1992 şi comparate cu cele prezente, Institutul TARKI constată că rata de xenofobie este fluctuantă, după o creştere rapidă în anii 1992-1995, din 2002, a rămas destul de stabilă, până în 2011.
Comparativ cu anii precedenți, în 2012, a crescut proporția de ostilitate faţă de străini, și din 2013 în 2014 a rămas mai mare decât media anilor 2000.Datele din luna aprilie 2015 au depăşi vârful din 2001, de asemenea rata de iritare a ungurilor faţă de străini a crescut de la 43% la 46% în 2015.Si tendinta este crescatoare,in continuare! Potrivit Institutului de analiză media ratei xenofobiei între alegătorii Jobbik și MSZP, este firesc, mai mare pentru primii (Jobbik).Noroc ca  rata de xenofobie la absolvenți de facultate este printre cele mai mici,… de doar 20%, faţă de absolvenţii de colegii, care este de 35%.”

Rezultatele cercetării relevă aversiunea cea mai ridicată a ungurilor este faţă de naţionalităţile arabe, în proporţie de 94% ; rata cea mai scăzută de respingere, de numai 7% este faţă de etnici maghiari din Ardeal care doresc să se stabilească în Ungaria.Dacă faţă de arabi este cea mai ridicată 94% , faţă de rromi (cigány) este cu doar cu câteva procente mai mici, De asemenea, faţă de chinezi şi africani ostilitatea este de 78%;doar faţă de românii din Ungaria,a scăzut”…
Dintre cei peste 200.000 de români rămaşi în Ungaria după Tratatul de la Trianon,dupa 95 de ani mai erau cca 6-7000 de români neasimilati… Ce s-a întâmplat cu ceilalţi ? (că au fost asimilaţi ib fortza ! – n.n.).O situaţie, ce pare o butadă, dar nu este, ci e o dramă! La alegerile pentru autoguvernarea românilor din Szeged, desfăşurată nu de mult, s-a discutat despre o situaţie, ce pare o…imposibilitate ! S-a discutat despre limba în care să se desfăşoare lucrările. Unii români nu vorbeau limba română… S-a solicitat supunerea la vot iar majoritatea a votat să se folosească limba maghiară.
Şi culmea, printre cei care au decis prin vot ! …, au fost si cativa romani… (info.net)

COMENTARII