Pentru a proteja monumentele naturii, din ce în ce mai agresate :...

Pentru a proteja monumentele naturii, din ce în ce mai agresate : Sfinxul din Bucegi a fost înconjurat de un gard de protecție

0 47

Duminică, 20 octombrie, în cadul campaniei civice „Bun-Simț Turistic”, Sfinxul din Bucegi a fost înconjurat de un gard de protecție împotriva acțiunilor iresponsabile ale turiștilor care aleg să se cațere pe acest monument al naturii dar și pentru a  preîntâmpina eventualele accidente care ar putea sa apară în urma escaladării Sfinxului.

În semn de respect pentru acest simbol al României: Sfinxul din Bucegi, la acest eveniment au luat  parte și membrii trupei Zdob si Zdub, care s-au alăturat și susțin îndeaproape campania civica Bun-Simț Turistic. Membrii trupei au transmis un apel la bun-simț și i-au încântat pe cei prezenți cu un miniconcert chiar la baza Sfinxului.

Bun-Simț Turistic este o campanie-apel la bun-simț și comportament responsabil față de natură, care își propune o alianță de bun-simț, între societatea civilă, instituțiile statului, persoane publice, artiști și vedete din România, care militează împreună pentru o natură curată, prin mesaje educative, lansate prin intermediul media precum și printr-o serie de acțiuni concrete, care au ca scop conștientizarea populației de a avea un comportament adecvat față de comorile naturale ale țării noastre. 

Acțiunea de duminică, 20 octombrie,  face  parte dintr-o serie de evenimente și acțiuni  viitoare, care au ca scop transmiterea către public a unui apel coerent la bun-simț și comportament responsabil în natură. In acest moment, suntem în etapa în care lucrăm la identificarea problemelor din teren, pentru a putea elabora un plan de acțiune unitar pentru toate parcurile naturale și orașele turistice din România.

D.D.COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.