Pepiniera Kronstadt este aproape gata să producă

Pepiniera Kronstadt este aproape gata să producă

Pepiniera amenajată de Regia Pădurilor Kronstadt va fi dată în curând în folosinţă. Realizată cu fonduri europene, pepiniera este aproape gată să producă puieţii de care are nevoie Brasovul pentru pădurile pe care le deţine în proprietate

Pepiniera amenajată de Regia Pădurilor Kronstadt va fi dată în curând în folosinţă. Realizată cu fonduri europene, pepiniera este aproape gată să producă puieţii de care are nevoie Brasovul pentru pădurile pe care le deţine în proprietate.
Clădirile care deservesc pepiniera sunt pregătite să-i primească pe angajaţi iar sera este şi ea finalizată. Mai lipseşte doar pământul din interior dar în aceste zile se lucrează la înălţarea stratului în care vor ajunge puieţii la ieşirea din seră.
Directorul Regiei spune că este nevoie de un strat de pământ de 30 de centimetri iar cel existent este mult mai mic. În aceste condiţii, pământul este adus cu camioanele iar apoi este tasat şi pregătit să primească puieţii aduşi din seră.
Dan Olteanu, directorul Regiei Pădurilor Kronstadt, spune că angajaţii săi au adus pământ fertil, realizează straturile, desfăşoară lucrările şi în solar, cu humus şi patul nutritiv de care are nevoie, practic, viitoarea generaţie de puieţi.
Timp de cel puţin 5 ani, pepiniera de la marginea cartierului Noua va produce puieţii necesari plantărilor din pădurile care aparţin Municipiului Braşov. În viitor, aici s-ar putea produce şi florile care urmează să fie plantate în întreg oraşul.

Vifor Rotar

pepiniera brazi

COMENTARII