Pesta porcină africană anulează târgurile de animale din judeţ

Pesta porcină africană anulează târgurile de animale din judeţ

0 114

Un focar a fost declarat în nordul ţării, în Satu Mare, iar Direcţia Sanitar Veterinară Braşov a decis să interzică temporar organizarea de târguri pentru vânzarea sau cumpărarea de animale, în special porc. Oricum, târgurile din judeţul Braşov nu erau autorizate în acest moment

Un focar a fost declarat în nordul ţării, în Satu Mare, iar Direcţia Sanitar Veterinară Braşov a decis să interzică temporar organizarea de târguri pentru vânzarea sau cumpărarea de animale, în special porc. Oricum, târgurile din judeţul Braşov nu erau autorizate în acest moment.
Totuşi, porcii pot fi vânduţi între gospodării, în anumite condiţii. La fel, animalele care sunt duse la abator, anunţă Dorin Enache, director DSVSA Braşov
Pesta porcină africană este o boală virală, extrem de contagioasă, care afectează deopotrivă porcii domestici şi pe cei sălbatici.
În judeţul Braşov niciun târg de animale nu este autorizat după noua legislaţie, spune directorul DSV. Pentru autorizare este nevoie, între altele, de un perimetru bine stabilit, un medic sanitar-veterinar şi documente care să ateste trasabilitatea animalului.
În această săptămână, conducerea DSVSA va avea o întâlnire cu primarii localităţilor din judeţ pe tema autorizării târgurilor de animale.

Vifor Rotar

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.