Ploile din ultimele ore fac prăpăd – Cod roșu de inundații in...

Ploile din ultimele ore fac prăpăd – Cod roșu de inundații in Brașov si Harghita! DN 10 deblocat!

0 125

ACTUALIZARE MIERCURI ORA 15:00 Hidrologii au emis, miercuri, o nouă avertizare Cod roşu de inundaţii, valabilă în următoarele ore pe râul Negru, în zona judeţelor Covasna şi Braşov.
Conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), până la ora 18:00, se vor produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri rapide de debite şi niveluri, cu depăşiri ale Cotelor de pericol pe râul Negru – aval confluenţa cu râul Tărlung – amonte confluenţa râul Olt.
Avertizarea a fost transmisă către: Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională „Apele Române”, Ministerul Administraţiei şi Internelor, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Olt şi Sistemele de Gospodărire a Apelor Covasna şi Braşov.

 *

*       * 

ACTUALIZARE MIERCURI ORA 14:00 Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, cei 416 consumatori din localitatea Dumbrăviţa, care au rămas fără curent electric, după ce un punct de transformare a fost înghiţit de ape, au fost realimentaţi după intervenţia pompierilor şi a echipelor de la Electrica.
În judeţ a fost inundată o suprafaţă de 685 ha teren agricol, din care 250 ha în localitatea Comăna, 85 în Homorod şi 350 la Hoghiz, potrivit unui comunicat de presă, transmis miercuri, de biroul de presă al Prefecturii Braşov.
Patru şcoli din judeţul Braşov şi-au suspendat miercuri dimineaţa cursurile, din cauza ploilor abundente din cursul nopţii, a informat inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), Ion Negrilă.
În informarea adresată secretarului de stat din Ministerul Educaţiei Naţionale, Ariana Oana Bucur, se precizează că Şcoala Gimnazială Homorod, Şcoala din satul Crihalm,a comuna Comăna, Şcoala din satul Cutuş, comuna Crizbav şi Şcoala din satul Paltin, comuna Şinca Nouă şi-au suspendat miercuri cursurile din cauza ploilor abundente din ultimele ore.

Cod Roşu de inundaţii la Braşov: Oltul a rupt digul la Augustin
Purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, plt. Luiza Dănilă, a anunţat că puhoaiele de pe râul Olt au rupt digul pe raza comunei Augustin în două locuri.

La această oră, casele nu sunt în pericol, fiind inundate terenurile agricole. Forţele din zonă încearcă să consolideze digul cu saci de nisip, iar la faţa locului au fost aduse două motopompe remorcabile.

 *

*       * 

ACTUALIZARE MIERCURI ORA 7:00 Circulaţia rutieră a fost oprită, miercuri dimineaţă, pe DN 10 Siriu-Sita Buzăului, din cauza apei acumulate pe carosabil, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna.
Traficul este deviat pe ruta DN10 Siriu-Cislău – DJ102 Cislău-Vălenii de Munte – DN1A Vălenii de Munte – Braşov.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri, o avertizare Cod roşu de inundaţii pe râul Buzău, valabilă pe durata următoarelor ore.
Conform prognozei hidrologilor, până la ora 12:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, a cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, cu efecte de inundaţii şi creşteri rapide de debite şi niveluri, cu depăşiri ale Cotelor de pericol, pe râul Buzău, aval Vama Buzăului – amonte acumularea Siriu (judeţele Braşov, Covasna şi Buzău).

Avertizarea a fost transmisă către: Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională „Apele Române”, Ministerul Administraţiei şi Internelor, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Buzău şi Sistemele de Gospodărire a Apelor: Braşov, Covasna şi Buzău. AGERPRES

 *

*       * 

ACTUALIZARE MARȚI ORA 20:30 Iar cad copaci intre Predeal și Brașov. Circulaţia feroviară este oprită între Predeal şi Braşov, după ce doi copaci au căzut peste firele de contact şi le-au rupt, în zona Timişul de Sus, a declarat pentru AGERPRES directorul Regionalei CFR Braşov, Ioan Pintea.
‘Firele de contact de pe ambele sensuri de mers au fost rupte. Se lucrează la remedierea defecţiunilor şi apreciem că în maximum o oră, în jurul orei 21,00, circulaţia feroviară va fi reluată pe un singur fir. Peste 10 trenuri de călători staţionează în gările din Braşov, Predeal, Timiş, Dârste, acolo unde erau în momentul în care s-a produs avaria”, a precizat Pintea.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, Ciprian Sfreja, a declarat că nu sunt înregistrate victime după ce unul dintre cei doi copaci prăbuşiţi ar fi căzut pe un vagon.

 *

*       * 

Hidrologii au emis o avertizare de Cod rosu de inundatii in bazinele hidrografice Homorodul Mic si Homorodul Mare, judetele Harghita si Brasov. Avertizarea este valabila pana diseara la ora 24.00.
„Ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate, a cedarii apei din stratul de zapada si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu efecte de inundatii si cresteri rapide de debite si niveluri cu depasiri ale COTELOR DE PERICOL in bazinele hidrografice Homorodul Mic si Homorodul Mare, judetele Harghita si Brasov”, a informat Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.

 Hidrologii au emis, marti, si o avertizare Cod portocaliu de inundatii pe raul Olt, pana miercuri dimineata, afectand judetele Harghita, Covasna si Brasov. O atenționare specială pentru zona Voila, la nivel de afluiecți ai Oltului.
De asemenea, hidrologii au emis si o atentionare de Cod Galben de inundatii valabila pana miercuri seara in 12 bazine hidrografice din Oltenia, Muntenia, Transilvania si Moldova.
Vlad T.
Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.