Pompierii braşoveni au fost ieri sub invazia copiilor

Pompierii braşoveni au fost ieri sub invazia copiilor

Porţile subunităţilor din judeţul Braşov s-au deschis pentru sute de preşcolari şi elevi. Peste 500 de copii au luat cu asalt maşinile de intervenţie ale pompierilor braşoveni, s-au urcat în bărcile de salvare şi s-au pozat cu căştile purtate în misiune. Punctul culminant al evenimentelor desfăşurate în cadrul Şcolii Altfel au fost simulările de incendiu şi de descarcerare

Porţile subunităţilor din judeţul Braşov s-au deschis pentru sute de preşcolari şi elevi. Peste 500 de copii au luat cu asalt maşinile de intervenţie ale pompierilor braşoveni, s-au urcat în bărcile de salvare şi s-au pozat cu căştile purtate în misiune. Punctul culminant al evenimentelor desfăşurate în cadrul Şcolii Altfel au fost simulările de incendiu şi de descarcerare.
A fost forfotă mare la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ţara Bârsei. Sute de prichindei au mărşăluit încolonaţi printre maşinile de intervenţie ale pompierilor.
Rând pe rând fiecare preşcolar a urcat sau a fost ajutat să se căţere în fiecare din autospecialele pompierilor Curioşi din fire, picii nu au ezitat să afle cât mai multe informaţii de la salvatorii braşoveni.
Entuziasmul celor mici a adus zâmbete pe feţele pompierilor şi a făcut ca ziua să fie una deosebită şi pentru aceştia.
După ce au inspectat temeinic tehnica pompierilor micuţii au fost conduşi să vadă live cum acţionează pompierii în cazul unui incendiu.
Pompierii au fost din nou apelaţi prin sistemul 112 în cazul unui accident rutier.
Şoferul implicat fusese încarcerat în maşină şi avea nevoie de intervenţia salvatorilor care de data aceasta au ajuns la faţa locului cu o maşină de descarcerare şi una SMURD.
După o intervenţie de câteva minute presupusa victimă a fost scoasă în afara autoturismului. Entuziasmaţi de cât de bine s-au mişcat pompierii picii i-au felicitat pe salvatori cum au ştiut mai bine.

Vifor Rotar

COMENTARII